Deze plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook is wederom een heerlijk gerecht uit onze vegetarische maand januari. Ik maak elk jaar 31 (!) andere vegetarische gerechten en probeer daar zoveel mogelijk de groenten van het seizoen te gebruiken. Dit zijn stoere winterse groenten zoals deze knolselderij.

 

Knolselderij gebruiken we eigenlijk alleen maar in de erwtensoep, maar wist je dat je nog veel meer lekkere gerechten met deze robuuste knol kunt maken? Je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke puree van maken die je gebruikt in plaats van aardappelpuree. Zo heb ik een bijzonder recept hiervoor: Miso wortelen met knolselderijpuree en groene chutney.
Of wat dacht je van een soep gemaakt van knolselderij of een salade. Zo is de Remoulade een goede voorbeeld van een salade gemaakt van knolselderij. Check de site op nog veel meer knolselderijrecepten.

 

Het is wel belangrijk dat je de bladerdeeg bodem eerst even voorbakt in de oven. Anders krijg je een kleddernatte bodem en dan wil je niet.

 

Schrik niet; er gaat een hele bol knoflook in. Een in de oven gepofte bol weliswaar, deze is een stuk milder van smaak. Hoe je knoflook in een oven poft, kan je hier lezen. Probeer het eens.