En weer een leuke receptenswap. Deze keer met Luuk van Luuks Kitchen. Mijn oog viel gelijk op de kleurrijke Plaattaart met rode biet, makreel en ricotta van Luuk. Ik heb er natuurlijk een kleine twist eraan gegeven, het is een Plaattaart met bietjes en forel geworden. Met heerlijke biologische rode bietjes uit ons eigen dorp.

 

Luuk

 

Luuk is een ontzettend leuke en gepassioneerde jongeman. Zijn passie voor koken gaat zo ver dat hij zelfs een opleiding heeft gevolgd bij de Ron Blaauw College.
Omdat de jonge Luuk helaas aan reuma lijdt, heeft hij zijn leefstijl aangepast om zodoende te kunnen stoppen met medicatie. Luuk heeft door gezond, puur en merendeel biologisch te eten, kunnen stoppen met de 32(!) pillen die hij slikte per dag. Daarnaast slikt hij nog wel voedingssupplementen en sport hij veel.
Door suikers en gluten te schrappen uit zijn menu, heeft hij toch heel veel bereikt.
En dat wil hij graag delen met ons, dat je met gezonde voeding heel veel bereiken kunt.
Luuk’s motto is: Gezond van binnen en buiten!

 

Hartige plaattaart

 

Ik ben gek op een hartige plaattaart. Je legt van alles op het deeg en schuift het in de oven die het werk voor je doet. Binnen een half uurtje heb je een heerlijke en verantwoorde maaltijd.
En bietjes met gerookte vis is altijd een lekkere combi. Daarbij nog de ricotta die zo heerlijk gebakken wordt op de taart.

 

Ik heb voor dit gerecht biologische mini bietjes uit ons eigen dorp gebruikt. Deze heb ik vooraf gepoft in de oven. Hierdoor krijgen de bietjes een intense bietensmaak. Je kunt dit ruim van te voren doen of je gebruikt gewoon gekookte bietjes.
Ik vind bladerdeeg altijd lekker voor zo’n recept. Maar je kunt ook pizzadeeg of een (hartige) taartdeeg gebruiken.
Bladerdeeg geeft wel zo’n lekkere knisperende bodem, vooral als je de taart helemaal onder in de oven bakt. Dan weet je zeker dat de bodem krokant wordt en niet ‘nat’ of ongebakken uit de oven komt.

 

Ben jij ook zo gek op plaattaarten? Dan heb ik nog een paar lekkere recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Plaattaart met kaas en zwarte olijven, prachtige Plaattaart met drie kleuren paprika of lekkere zoete Hartvormige plaattaart met vijgen?

 

 

Recept Plaattaart met bietjes en forel: