Plaattaart met drie kleuren paprika

Met deze heerlijke vegetarische plaattaart met drie kleuren paprika waan jij je in een warm land aan de Middellandse zee. Niet alleen ziet het er prachtig uit, maar de smaak is zo goed. Je hebt nog nooit zulke lekkere paprika’s gegeten. Het was zo lekker dat we de taart samen helemaal opgegeten hebben.

 

Ik heb bladerdeeg voor deze hartige taart gebruikt, maar je kunt ook langwerpig pizzadeeg gebruiken. Die rol zit meestal verpakt met een potje tomatensaus, dan hoef je die niet zelf te maken voor dit gerecht. Ik wilde voor deze pizzabodem gaan, maar die kon ik niet vinden in ons dorp. En ik had geen zin om pizzadeeg te gaan maken. Ik moet zeggen dat deze plaattaart gemaakt van bladerdeeg wel heel erg lekker geworden is.
Bak de taart wel helemaal onderin de oven, zodat de bodem goed gebakken wordt.

 

Tomatensaus*

 

De tomatensaus heb ik zelf gemaakt. Het voordeel hiervan is dat je zelf de smaken van deze saus bepaalt. Ik heb er lekker veel knoflook in gedaan want daar zijn we gek op. De saus is genoeg voor 2 hartige taarten, bewaar het eventueel in een potje in de koelkast voor een volgende hartige taart of gebruik het als saus door de pasta.

 

Voor de saus bak je een fijngesnipperd sjalotje in een scheutje olijfolie in een pan. Dan voeg je er 2 geraspte tenen knoflook bij (of nog meer als je gek bent op knoflook) en bak dit nog even mee. Giet een blik tomatenblokjes erbij, de kruiden en peper en zout. Laat het net zolang pruttelen tot het tot de helft is ingekookt. Je kunt het eventueel nog pureren met een staafmixer, maar dat hoeft niet.
Laat de saus wel iets afkoelen voordat je het op het deeg smeert.

 

Tips:

 

Je kunt de tomatensaus ver van te voren bereiden, bewaar het dan in een afgesloten jampotje in de koelkast.

Deze Plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook is ook erg lekker.

Recept Plaattaart met drie kleuren paprika:

Plaattaart met drie kleuren paprika. Met deze heerlijke vegetarische plaattaart waan jij jezelf in een warm land aan de Middellandse zee.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Frans, Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rol vers bladerdeeg (270gr)
  • 1 bol mozzarella kaas
  • 100 gr geraspte kaas
  • 3-4 el tomatensaus*
  • 1 bosje basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de mozzarella in hele kleine blokjes.
  • Spoel de paprika’s schoon en droog ze af. Snijd de paprika’s in dunne repen.
  • Leg de paprika's (kleuren apart) op een bakplaat en giet er een beetje olie over.
  • Bestrooi met peper en zout en schuif in de oven.
  • Bak de groenten ongeveer 20-30 minuten in de oven.
  • Als de groenten klaar zijn haal je ze uit de oven. Zet de oven op 200˚C.
  • Besmeer het bladerdeeg met de tomatensaus en bestrooi met de geraspte kaas en stukjes mozzarella. Verdeel hierop de gegrilde paprikarepen op kleur.
  • Zet de ovenplaat helemaal onder in de oven en bak het in ongeveer 25-30 minuten in de hete oven.
  • Haal de taart dan uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes en eventueel eetbare bloemetjes over.
  • Snijd de taart in de breedte in stukken, zodat iedereen een stuk met alle kleuren paprika heeft.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating