Met deze heerlijke vegetarische plaattaart met drie kleuren paprika waan jij je in een warm land aan de Middellandse zee. Niet alleen ziet het er prachtig uit, maar de smaak is zo goed. Je hebt nog nooit zulke lekkere paprika’s gegeten. Het was zo lekker dat we de taart samen helemaal opgegeten hebben.

 

Ik heb bladerdeeg voor deze hartige taart gebruikt, maar je kunt ook langwerpig pizzadeeg gebruiken. Die rol zit meestal verpakt met een potje tomatensaus, dan hoef je die niet zelf te maken voor dit gerecht. Ik wilde voor deze pizzabodem gaan, maar die kon ik niet vinden in ons dorp. En ik had geen zin om pizzadeeg te gaan maken. Ik moet zeggen dat deze plaattaart gemaakt van bladerdeeg wel heel erg lekker geworden is.
Bak de taart wel helemaal onderin de oven, zodat de bodem goed gebakken wordt.

 

Tomatensaus*

 

De tomatensaus heb ik zelf gemaakt. Het voordeel hiervan is dat je zelf de smaken van deze saus bepaalt. Ik heb er lekker veel knoflook in gedaan want daar zijn we gek op. De saus is genoeg voor 2 hartige taarten, bewaar het eventueel in een potje in de koelkast voor een volgende hartige taart of gebruik het als saus door de pasta.

 

Voor de saus bak je een fijngesnipperd sjalotje in een scheutje olijfolie in een pan. Dan voeg je er 2 geraspte tenen knoflook bij (of nog meer als je gek bent op knoflook) en bak dit nog even mee. Giet een blik tomatenblokjes erbij, de kruiden en peper en zout. Laat het net zolang pruttelen tot het tot de helft is ingekookt. Je kunt het eventueel nog pureren met een staafmixer, maar dat hoeft niet.
Laat de saus wel iets afkoelen voordat je het op het deeg smeert.

 

Tips:

 

Je kunt de tomatensaus ver van te voren bereiden, bewaar het dan in een afgesloten jampotje in de koelkast.

Deze Plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook is ook erg lekker.

Recept Plaattaart met drie kleuren paprika: