Ik had een Flevournl foodbox besteld om onze lokale boeren te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Daarin zaten diverse producten van boeren die ik al eens bezocht had en over geschreven heb. Ik ga natuurlijk heerlijke recepten met deze ingrediënten maken en het eerste is een Libanees platbrood met oesterzwammen. Een super snel te maken gerecht met heel veel smaak. Als je dit gegeten hebt, koop je nooit meer een pizza, dit is zo lekker!

 

De producten:

 

De uit de foodbox gebruikte producten van dit recept zijn:
Libanees platbrood van Arabic Bread Almere
Grijze oesterzwam van mycophilia.nl uit Lelystad
Uien van Frietvanbeus uit ons eigen dorp Zeewolde
Ras el hanout van Nadiamerijnsouq
Knoflook van Polderknoflook
Koolzaadolie van Brassicaolie

 

Platbrood

 

Elke cultuur heeft zijn eigen soort platbrood. Of het nou gaat om lavash, roti, naan of tortilla. Het lekkere van platbrood is dat je het kan oprollen en uit het vuistje kan eten. Ook kan je het brood gebruiken als vervanger van bestek om je eten ermee op te lepelen.
Dit platbrood was erg lekker moet ik zeggen. We hebben het gevuld en opgerold, heerlijk.
Ik had nog wat platbroden over, die heb ik de volgende dag krokant gebakken in een koekenpan en belegd met de overgebleven pesto en fetakaas. Dit was een te lekkere lunch kan ik jullie verklappen.

 

Oesterzwammen

 

De oesterzwammen komen uit Lelystad. Dit bedrijf kweken de paddenstoelen op een duurzame manier. Ze gebruiken hiervoor het hout wat uit de bossen van Flevoland komt. Zo groeien de paddenstoelen op een natuurlijke manier en dat proef je. Behalve oesterzwammen, kweken ze heel veel lekkere en bijzondere soorten paddenstoelen.

 

Het is mooi om producten uit onze eigen polder te gebruiken. Ik heb al diverse gepassioneerde boeren in onze polder ontmoet en vooral in deze tijd is het nodig om ze te ondersteunen en lokale producten te kopen. Doe jij dit ook?

 

Tip:

 

Het recept voor de korianderpesto* vind je hier.

 

 

Recept Platbrood met oesterzwammen: