Deze mooie koperkleurige pompoen en kastanjesoep met cantharellen is een feestelijke herfstsoep.
Ik rooster de pompoen meestal in de oven, hierdoor krijgt het een intensere smaak. En het voordeel is dat je de pompoen maar 1 keer hoeft te snijden en na het roosteren het vel er heel makkelijk van af gaat. Je kunt de pompoen al ruim van te voren (bijvoorbeeld een dag ervoor) roosteren. Snijd het dan in blokjes en zet in de koelkast weg.
Als je pompoen kookt, wordt het zo ‘nat’.

Kastanjepuree kan je in de grotere supermarkten kopen net zoals de 5-kruidenpoeder of 5-spices. Deze kruidenmix geeft een lekkere winterse smaak aan de soep.

 

Cantharel heeft een specifieke smaak die goed bij de soep past. Als je ze niet kunt vinden, gebruik dan een ander soort paddenstoel zoals kastanjepaddenstoelen of oesterzwammen.

 

Je kunt ook een kippenbouillon gebruiken voor de soep, maar als je groentebouillon gebruikt maak je de vegetariërs ook blij.

 

En van pompoen kan je ook een heerlijk nagerecht maken. Probeer eens deze Luchtige pompoenmousse.