Deze pompoen hasselback is weer eens een hele andere manier om pompoen te bereiden. Je hebt hiervoor een flessenpompoen nodig. Het is een spectaculair bijgerecht tijdens een dinertje. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Misschien ken je de Hasselback aardappel wel, het is een aardappelrecept waarbij de aardappel in een waaiervorm gesneden wordt en in de oven gegaard wordt. Het recept is ooit bedacht door een Zweedse chefkok van het hotel Hasselbacken in Stockholm. Daarna is het overgewaaid naar Amerika, waar het nog steeds een populair bijgerecht is.
Voor onze vegetarische maand heb ik deze pompoen hasselback bereid. Het is eigenlijk al een (vegetarisch) gerecht op zichzelf, maar ik heb het geserveerd met een warme salade van Beluga linzen, feta, gehakte noten en ingelegde rode ui. Het is een heerlijke combinatie geworden.

 

Voor de bereiding van de linzen kan je dit recept Linzensalade met verse vijg en feta raadplegen. Dan zou ik wel de verse vijg weglaten.