Deze Pompoen, wortel, pastinaak curry soep is ontstaan na het maken van een Regenboog lasagne. Ik had hierdoor nog wat pompoen, gele wortel en een pastinaak over. Wat te doen ermee? Nou een heerlijke soep maken natuurlijk.

 

Het is nog steeds herfstachtig weer, tijd voor een lekkere pittige soep. Een spicy soep voor koude dagen. Comfortsoep in een bowl met een kick van de groene currypoeder en lekker romig door de kokosmelk. Van deze soep met kokosmelk word je vanzelf weer warm.

 

Ik heb Green Curry poeder van Jonnie Boer gebruikt als smaakmaker, maar je kunt ook een kerriepoeder hiervoor in de plaats gebruiken. En uiteraard kan je het zo pittig maken als je zelf wilt. Begin eerst met een theelepeltje van de curry poeder en voeg eventueel nog een lepeltje toe als je het wat pittiger wilt hebben.
Als je groentebouillon gebruikt, kunnen de vegetariërs ook meegenieten van de soep. Maar je kunt ook kippenbouillon gebruiken.

 

No waste

 

Ik probeer in de keuken zo weinig mogelijk weg te gooien. Van restjes groenten kan je altijd een lekkere soep of salade maken. Of gebruik ze in een omelet.
We gooien met z’n allen veel te veel voedsel weg en dat moet echt anders.
Wist je dat er éénderde van ons voedsel in de vuilnis terecht komt? Wij gooien gemiddeld 50 kilo per persoon (is ongeveer € 150,-) aan voeding weg per jaar! En dat is zonde … niet alleen voor het milieu maar ook van onze portemonnee! Efficiënt inkopen en koken en je voedsel op de juiste manier bewaren, kan al een (afval)berg schelen.

 

Koriander

 

Je bent gek op koriander of je houdt er helemaal niet van. Wij zijn er gek op en meestal heb ik wel een bos in de koelkast liggen. Mocht je nou niet van koriander houden, vervang dit dan door lente-ui.
Je gebruikt alleen de korianderblaadjes voor garnering, het is wel lekker om de fijngehakt steeltjes samen met de andere ingrediënten door de soep te doen.

 

Naanbrood erbij

 

Serveer er lekkere naanbroden bij. Eventueel zelfgemaakte (nog lekkerder). Het recept voor naanbrood kan je hier vinden.

 

Recept Pompoen, wortel, pastinaak curry soep: