Pompoenmuffins met een roomkaas topping

Deze pompoenmuffins met een roomkaas topping zijn echte ‘najaars’ muffins. De pompoenen zijn volop verkrijgbaar. Pompoenen zijn voor zoveel verschillende recepten toepasbaar, wat dacht je van deze heerlijke vegetarische Pompoen hasselback, of maak er een pittige Pompoenchutney, Pompoenhummus of een Pompoensoep met Mexicaanse twist van.

 

*Om pompoenpuree te maken, kan je de pompoen in blokjes snijden, koken en daarna pureren. Maar ik vind dat de pompoenpuree dan te nat wordt. Liever snijd ik ze doormidden en rooster ze (in ongeveer 45-60 minuten) gaar in de oven.

 

Ik heb deze kartonnen muffinvormpjes gebruikt. Hier gaat natuurlijk meer beslag in en duurt het bakken langer (ongeveer 35 minuten). Als je ‘gewone’ papieren muffinvormpjes gebruikt, kan je zeker 18 stuks maken uit deze hoeveelheid en duurt het bakken ongeveer 25 minuten.

Pompoenmuffins met een roomkaas topping. Deze pompoenmuffins zijn echte najaarsmuffins als de pompoenen weer volop verkrijgbaar zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koekkruiden
  • 1 el bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 425 gr pompoenpuree*
  • 200 gr kristalsuiker
  • 90 gr bruine suiker
  • 2 eieren + 1 eigeel (L)
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 225 gr verse roomkaas
  • 1 eiwit
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Leg de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
  • Meng in een grote kom de bloem, koekkruiden, bakpoeder, vanillesuiker en zout met elkaar.
  • Doe de pompoenpuree, met de suikers, eieren en zonnebloemolie in een blender en mix tot een smeuïge massa.
  • Giet dit op de kom met bloem en meng alles met een spatel. Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met dit mengsel.
  • Mix nu de roomkaas met het eiwit, de suiker en vanille door elkaar en lepel dit op het pompoenmengsel. Roer met een satéprikker de roomkaas een beetje door het pompoenmengsel.
  • Zet de muffins in de oven en bak ze ongeveer 25-35 minuten tot ze gaar zijn. Check na 25 minuten met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als deze er droog uitkomt dan zijn ze gaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating