Pompoentaart en cheesecake gecombineerd in één taart. Wij zijn geland in de taartenhemel. In plaats van een cream cheese topping op de pompoentaart, heb ik nu een cheesecake bovenop de pompoentaart gebakken. En het resultaat is verbluffend lekker. Wel machtig, daarom heb ik er een klein taartje van gemaakt (springvorm van 18 centimeter doorsnee). Als je de ingrediëntenlijst verdubbelt, kan je een hele grote taart bakken als je wilt.

 

Pompoen

 

Pompoen is een typische herfst en winter groente. Als de pompoen niet meer in het seizoen is, gebruik dan wortel in plaats van pompoen. Dan wordt het een worteltaart/cheesecake. Ook heerlijk! Serveer deze taart bij de koffie of thee of als nagerecht. Dan zou ik maar hele kleine puntjes ervan snijden, want deze taart is aardig vullend.
Dus ben je gek op pompoen en op cheesecake, dan is deze taart op jouw lijf geschreven.

 

Je hebt niet zo’n grote pompoen nodig voor dit recept. Ik gebruik meestal een flessenpompoen, hier krijg je het meeste vruchtvlees uit en deze is wat makkelijker aan te snijden. Mocht je nou nog pompoen overhouden, dan kan je dit verwerken in een lekkere soep, smoothie of ander gerecht. Omdat ik zo gek ben op pompoen, kan je nog heel veel meer pompoen recepten vinden op de site. Zoek ze maar eens op.

 

Pompoen vind je misschien een lastige groente omdat je niet weet hoe je deze moet schillen of snijden. In mijn blog: Hoe snijd je een pompoen in stukken of blokjes lees je mijn tips over hoe je dit het beste kunt doen.

 

 

Recept Pompoentaart en cheesecake: