Deze smakelijke taartjes zijn gemaakt van bladerdeeg, zijn snel en gemakkelijk te maken. De combinatie van pompoen, blauwe kaas, uienchutney en salie maakt ze tot een fijne optie voor een lunch of de ideale als voorgerechtje. Maar laat je niet misleiden door hun eenvoud: ze zijn allesbehalve gewoon. Pompoentaartjes met blauwe kaas is een perfecte balans tussen zoete pompoen en zoute blauwe kaas, geparfumeerd met salie.
Voeg een geweldig knapperig en boterachtig bladerdeeg hieraan toe en we zijn op weg naar een perfect hartig taartje. Geloof me als ik zeg dat zelfs de vleeseters onder ons om meer zullen vragen als je dit heerlijke pompoentaartje serveert.

Herfst

 

Ik hou echt van deze tijd van het jaar. De manier waarop het licht verandert van levendige zomerzon naar zachtere, meer gouden reflecties van herfstbladeren is absolute perfectie. De verandering van de seizoenen betekent ook dat ik meer van mijn favoriete gerechten eet. Pompoen, herfstgroenten, kruidige dingen… ze staan momenteel allemaal op mijn radar. Dit hartige pompoentaartje staat nu bovenaan mijn lijst met favoriete herfstrecepten.

 

Hartige taartjes

 

Deze taartjes zijn perfect voor alles, van last-minute cocktailparty’s tot feestelijke hapjes naast een glas frisse, bruisende bubbels. Je kunt er ook een perfecte herfstlunch of een licht avondmaal van maken door het te combineren met een eenvoudige groene salade.

 

Voor iedereen die denkt dat hij geen taart kan bakken, denk nog eens goed na. Het is heel, heel gemakkelijk om een licht, knapperig en luchtig bladerdeegtaartje te maken en het beste van alles is dat het niet kan mislukken. Je koopt gewoon een rol vers bladerdeeg in de supermarkt, rolt het uit en snijd het in stukken. Je belegt het met de bereide ingrediënten en zet het in de oven.

 

Pompoen

 

Deze herfstgroente leent zich voor heel veel bereidingen. Je gaat de pompoen eerst schillen en in blokjes snijden. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je hier.
Je kunt de blokjes gaar stomen, koken of roosteren in de oven. Roosteren in de oven geeft de meeste smaak en zorgt ervoor de blokjes niet vochtig worden.
Door de pompoen te roosteren komt de natuurlijke zoetheid naar voren. Zorg er wel voor dat je pompoen niet te veel olie bevat. Als je denkt dat dit het geval is, leg je het op wat keukenpapier om de olie te deppen.

 

Tips:

 

Wanneer u een rand rond het deeg snijdt, snij deze dan niet helemaal door. Door in het deeg te prikken, zal het gelijkmatig rijzen.

Je kunt ook meerdere kleine taartjes maken door de vierkante velletjes bladerdeeg te gebruiken.

Neem een blauwe kaas die jij lekker vindt, ik heb nu gorgonzola gebruikt.

Als je geen uienchutney kunt vinden in de winkel, kan je deze eventueel zelf maken.

Ook lekker met nog wat walnoten, pijnboompitten of zaden erop.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pompoentaartjes met blauwe kaas: