Het is zomer en dan vind ik het lekker om af en toe een heerlijke cocktail te maken. Deze Pornstar Martini cocktail is zo’n cocktail waar je op een zwoele zomeravond van genieten kunt. De cocktail is zoet, maar heeft ook een lekker zuurtje. En die halve passievrucht drijvend op het eiwitschuim ziet er natuurlijk superleuk uit. Wil je indruk maken op jouw vrienden, maak dan deze spannende cocktail.

 

Pornstar Martini

 

Waarom heet deze cocktail Pornstar Martini? Deze moderne klassieker werd in 1999 door Douglas Ankrah uitgevonden in een populaire bar in Londen. Omdat Douglas het een puur, stijlvol en zelfverzekerd drankje vond, heeft hij het de naam Pornstar Martini gegeven. En hij dacht dat dit wel iets was wat een pornoster zou bestellen. Maar het verhaal gaat ook dat hij werd geïnspireerd door de parfum van een stripper.
In sommige bars wordt de cocktail ook Passion Star Martini genoemd, omdat ze de uitdagende naam niet willen gebruiken.

Deze cocktail lijkt in de verse verte niet op een klassieke Martini. Wel is het een heerlijke cocktail met de combinatie van vanille en passievrucht. Vaak wordt de cocktail ook nog met een glaasje mousserend wijn geserveerd.

Je herkent deze ster van een cocktail gelijk aan de iconische halve passievrucht die drijft in de schuimlaag op het drankje. Dit schuim ontstaat als je het eiwit in de cocktail krachtig schudt in de met ijs gevulde shaker. Zo ontstaat een stevig schuim waar de passievrucht op drijven kan. Je hebt dus wel een cocktailshaker nodig voor deze cocktail.

Pornstar Martini cocktail

Wat zit erin

 

Altijd al nieuwsgierig geweest naar Pornstar Martini cocktail? Je kunt deze bijzondere cocktail zelf thuis maken. Met de onderstaande ingrediënten en bereiding kan jij thuis genieten van deze heerlijke cocktail.

De passievruchtenlikeur Passoã en passievruchtensap of puree geeft deze cocktail zijn bijzondere fruitige smaak.

Vanille wodka (Absolut) is te koop bij de slijter, of je maakt deze zelf door een open vanillestokje enkele weken in wodka te laten trekken. Als je een gewone wodka in huis hebt, gebruik die dan eventueel met wat vanille-extract eraan toegevoegd.

Limoensap, het lekkerst is om vers limoensap te gebruiken. Dit sap geeft een lekker fris zuurtje aan de cocktail.

Eiwit, hiervoor kan je een ei scheiden of je koopt een flesje eiwit in de supermarkt. Dit laatste is wel handig als je meerdere cocktails wilt maken. Gebruik dan per cocktail 2 eetlepels eiwit.
Door het gebruik van eiwit is de cocktail niet vegan. Je kunt het eiwit vervangen door aquafaba (vocht van kikkererwten).

 

Cocktailbenodigdheden

 

Zoals gezegd heb je een cocktailshaker nodig. Heb je die niet gebruik dan een grote dikke glazen pot met deksel en een zeefje.
En mooie cocktail- of martiniglazen heb je natuurlijk ook nodig.

 

Serveren

 

Als je de ruimte in een koelkast hebt, dan is het wel lekker om de glazen alvast koud te zetten.
Deze cocktail wordt klassiek met een glaasje mousserende wijn geserveerd.
Eerst lepel je de halve passievrucht op, dan neem je een slokje mousserende wijn en daarna de cocktail. Ik serveer de cocktail zonder de mousserende wijn.

 

Tips:

 

Zin in nog een spannende cocktail? Maak dan ook eens deze Sex on the beach cocktail.

Je kunt een Pornstar mocktail maken door de alcohol te vervangen door passievruchtensap, een tropische of duo vruchtendrank.
Gebruik eventueel een vanillesiroop en passievruchtsiroop erin.

 

 

Recept Pornstar Martini cocktail: