Ik had heel veel passievruchten in de aanbieding bij mijn groenteboer gekocht. Een paar had ik al gebruikt voor een heerlijke Pornstar Martini cocktail. De rest wilde ik gebruiken in een kwarktaartje, maar ik vond het eigenlijk te warm om dit te maken. Wat ga ik met de rest doen? Nou…..die cocktail was wel goddelijk lekker, als ik die smaken nu eens ga verwerken in ijs. Ik kan je verklappen dat dit volwassen Pornstar Martini ijs toch wel een van de lekkerste ijssoorten is wat ik gemaakt heb. Dit wil je proeven!

 

Pornstar Martini

 

Ik kwam tot het maken van deze klassieke cocktail, na mijn verhaal van de Safari Bar op Ibiza bij het recept van de Sex on the Beach cocktail. In deze bar hadden ze diverse cocktails op de kaart met wel hele bijzonder uitdagende namen. Toen ik de Sex on the Beach cocktail gemaakt had, wilde ik ook de Pornstar Martini uitproberen en die was ook heel erg lekker.
Er staan er nog een paar op mijn todo lijstje zoals bijvoorbeeld Screaming Orgasm of de Blowjob cocktail. Ja ik heb die namen niet verzonnen hè, die cocktails bestaan echt!

 

Ingrediënten

 

De smaken van de Pornstar Martini cocktail zijn passievrucht, vanille en limoen. Deze heb ik dus verwerkt in het Pornstar Martini ijs. Ik heb verse passievruchten, passievruchtensiroop en -likeur, vanille-extract en rasp van een limoen erin verwerkt.

 

IJs maken

 

Dit ijs kan je zonder ijsmachine maken. De basis is heel simpel door slagroom op te kloppen met gecondenseerde melk. Hieraan kan je diverse smaken aan toevoegen, zoals ik nu gedaan heb. De alcohol (Passoã likeur) zorgt ervoor dat het ijs niet al te hard wordt in de vriezer. Je kunt het achterwege laten, doe er dan wat extra passievruchtensiroop door.
Maar als je een ijsmachine hebt, dan kan je die ook gebruiken. Het voordeel is dan dat je niet zo lang hoeft te wachten voordat het ijs klaar is.

 

Tip:

 

De rest van het blikje gecondenseerde melk kan je gebruiken om een heerlijke Vietnamese koffie milkshake te maken.

 

 

Recept Pornstar Martini ijs: