Caldo Verde is een Portugese soep gemaakt van aardappelen, een soort snijbiet en chorizo. Het komt oorspronkelijk uit het noorden van Portugal, maar is nu een favoriete soep in heel Portugal. Het is een ‘boerse’ soep die niet uitblinkt in schoonheid maar wel in smaak. De groente erin is een soort snijbiet, maar je kunt ook groene kool, cavelo nero of boerenkool gebruiken. Ik zag snijbiet liggen bij mijn groenteboer op de markt en dacht gelijk vanavond ga ik de Portugese soep Caldo Verde maken.

 

De soep wordt gebonden en is daardoor romig door de aardappelen, gebruik iets kruimige aardappelen hiervoor. Hoe meer aardappelen je gebruikt hoe dikker de soep wordt. Stevige kost voor een koude dag. Serveer het met een lekkere focaccia brood en je hebt een complete maaltijd.

 

Snijbiet

 

En ik heb nog een heerlijk recept met snijbiet voor je, namelijk deze Curry met regenboog snijbiet en noedels. Die moet je eens proberen!