Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak.
Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht.

 

Stoofvlees

 

Gebruik runder riblappen voor dit gerecht. Het mag doorregen zijn, dus een beetje vet hebben. Ik heb extra veel vlees gebruikt, hiermee kan je veel monden voeden of voor de volgende dag nog een portie overhouden.
Je moet er even de tijd voor nemen en een dag van te voren het vlees alvast in de marinade leggen. Laat het lekker lang stoven tot je lekker mals en zacht vlees hebt. Het ene vlees is wat sneller gaar dan het andere, maar reken op zeker 2,5-3,5 uur stooftijd.

 

Deze runderstoof is lekker met rijst, aardappelpuree, pasta of stokbrood.
Mocht je dan nog wat overhouden, trek je het vlees uit elkaar, warm het op in de jus en je hebt een heerlijke pastasaus. Lekker met bijvoorbeeld tagliatelle.
Niet verkeerd he? Wel even een klusje, maar dan heb je ook wat.

 

Ook benieuwd naar het Franse recept Boeuf Bourguignon? Dat kan je hier vinden.

 

 

Recept Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube: