Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak.
Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht.
Stoofvlees
Gebruik runder riblappen voor dit gerecht. Het mag doorregen zijn, dus een beetje vet hebben. Ik heb extra veel vlees gebruikt, hiermee kan je veel monden voeden of voor de volgende dag nog een portie overhouden.
Je moet er even de tijd voor nemen en een dag van te voren het vlees alvast in de marinade leggen. Laat het lekker lang stoven tot je lekker mals en zacht vlees hebt. Het ene vlees is wat sneller gaar dan het andere, maar reken op zeker 2,5-3,5 uur stooftijd.
Deze runderstoof is lekker met rijst, aardappelpuree, pasta of stokbrood.
Mocht je dan nog wat overhouden, trek je het vlees uit elkaar, warm het op in de jus en je hebt een heerlijke pastasaus. Lekker met bijvoorbeeld tagliatelle.
Niet verkeerd he? Wel even een klusje, maar dan heb je ook wat.
Ook benieuwd naar het Franse recept Boeuf Bourguignon? Dat kan je hier vinden.
Rinke Pleging
november 30, 2018 @ 7:10 pm
Ik ben dit recept aan het maken en zie opeens bij stap 7 dat er wortelen en selderijstengels in moeten. Die staan niet op de ingrediënten lijst. Heel vervelend!!!
Hanneke de Jonge
december 1, 2018 @ 7:55 am
Hoi Rinke, je hebt helemaal gelijk. Ik ben ze vergeten bij de ingrediënten. Excuses voor het ongemak. Groetjes, Hanneke
Wim Stille
oktober 12, 2020 @ 4:09 pm
Een heerlijk gerecht! Ik maak het zelf geregeld op 'n iets andere manier maar deze met gemarineerd vlees lijkt me ook zalig! Enorm flauw van Rinke om maar 1 ster te geven, dat wilde ik ff rechttrekken…
Een beetje (thuis)kok leest eerst het hele recept voordat hij/zij gaat koken en gezien de marinerings- en braadduur is er tijd zat om nog ff wat dingen erbij te halen als je al aan de slag was gegaan!
Wim Stille
oktober 12, 2020 @ 4:10 pm
Een beetje kok leest het hele recept door voordat hij/zij begint!!
Zalig recept overigens…
Hanneke de Jonge
oktober 13, 2020 @ 6:47 am
Dankjewel Wim, super van je.
Richard
november 30, 2020 @ 9:12 am
Een heerlijk gerecht, gisteren voor de 2e keer gemaakt.
Hanneke de Jonge
november 30, 2020 @ 12:45 pm
Dankjewel Richard, heel leuk om te vernemen.