We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadina’s liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadina met maïs geworden.

 

Piadina is een Italiaanse plat soort brood, wat een beetje op een dikke Mexicaanse tortilla lijkt. Je kunt het koud eten als een belegd brood gevuld met bijvoorbeeld mozzarella, tomaat en basilicum. Of je eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Deze quesadilla gemaakt van piadina met maïs kan je grillen op de barbecue en is heerlijk als bijgerecht. Het is ook een heerlijk vegetarisch gerecht voor diegenen die geen vlees eten van de grill.
Als je deze quesadilla op de barbecue wilt bereiden zou ik er twee aparte maken, de helft vullen en dan dubbelklappen. Denk dat dit makkelijker te grillen is op de barbecue. Smeer beide kanten dan wel in met een beetje olijfolie.

 

Ik vind het lekker om de maïskolven van te voren even te bakken/roosteren. Dit kan in een pan of op de barbecue. Hierdoor krijgt de maïs een lekkere rokerige smaak.

 

Bijgerechten

 

Lekker bij deze quesadilla’s en sowieso bij de barbecue, is deze guacamole en tomatensalsa.