Quesadilla met Spinazie, Feta en Mozzarella

Heb jij dat ook wel eens, dat je geen boodschappen gedaan hebt maar toch iets verantwoords wilt koken? Ik had dat wel deze avond. Tja dan loop ik even de keukenkastjes, koelkast en diepvries na. Er lagen nog een paar flour tortilla’s in de la, daar wilde ik iets mee doen. Maar wat dan? Verschillende soorten kaas in de koelkast, maar geen groente. Bladspinazie blokjes in de vriezer, check! Snel ontdooien, overtollig vocht eruit laten lopen, mengen met de kaassoorten en op smaak brengen met een pepertje en koriander. En met deze quesadilla met spinazie, feta en mozzarella weer een lekkere maaltijd voor elkaar gekregen vanavond.

Nou kan ik mij voorstellen dat jullie voorraad misschien niet zo groot is als die van mij, maar het gaat erom dat je vast nog wel iets in huis hebt waar je wat van kunt maken. Restjes groente, gekookte aardappelen, stukje gebraden kip en eieren, er is altijd nog iets van te maken.

No waste

En nog zo’n gerecht met ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis hebt, is deze heerlijke Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus. Maak die ook eens.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Quesadilla met Spinazie, Feta en Mozzarella:

Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella. Geen boodschappen gedaan, dan maar kijken wat er nog in huis is en wat ik kan maken. Het is een heerlijke Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella geworden
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr bladspinazie, diepvries
  • 1/2 groene peper
  • 1 bosje koriander
  • 100 gr feta
  • 1 mozzarella
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • zout
  • 4 grote flour tortilla's
  • olijfolie

Instructies
 

  • Laat de spinazie ontdooien of gebruik verse spinazie die je even roerbakt in een beetje olie. Giet de spinazie af en doe het in een grote kom.
  • Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene (of rode) peper en hak deze fijn. Hak de koriander grof en doe dit ook in de kom.
  • Verkruimeld de feta erboven. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en doe dit samen met de geraspte kaas in de kom en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout.
  • Leg twee tortilla's op het aanrecht en verdeel het spinazie/kaasmengsel over deze twee. Leg de andere twee tortilla's hierop en druk ze goed aan.
  • Verhit twee grote koekenpannen (of pannenkoekpannen) op middelhoog vuur en leg voorzichtig een tortilla in een pan.
  • Bak de tortilla's aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Leg ze op een snijplank en snijd ze met een pizzasnijder in 6-8 punten. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating