Quesadilla met Zwarte Bonen en Zwarte Kaas

In de Foodybox van december welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat wel een heel bijzonder product. Het is de Ruscello Black Lemon kaas*. Een uniek zuivelproduct met een enorme smaakexplosie. Heerlijk fris met een vleugje citroen erin. Natuurlijk lekker om zo te eten bij de borrel (wat we ook gedaan hebben), maar ook leuk om er iets bijzonders van te maken, zoals deze quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas.

Kaas

Deze kaas is dus nieuw op de markt en alleen nog maar verkrijgbaar bij de Hanos (een horeca groothandel) of de kaasspeciaalzaken.
Nu ben ik gek op alle soorten kaas en deze was een leuke en nieuwe verrassing voor mij.
En ik ben ook gek op quesadilla’s, daarom leek het mij leuk om de kaas ook in de quesadilla te verwerken.

Het zijn mooi goudbruine Mexicaanse tosti’s met een zwarte vulling geworden, hoe spannend is dat. En niet alleen spannend, maar ook nog eens superlekker!
Natuurlijk kan je de quesadilla’s maken met ‘gewone’ kaas, ik zou dan een lekker stuk cheddar nemen. Die smelt goed en heeft veel smaak.

Quesadilla

Een quesadilla is een soort Mexicaanse tosti gemaakt van tortilla’s gevuld met kaas (queso) en allerlei andere ingrediënten. Het is een echt Tex-Mex gerecht en wordt vaak geserveerd met een pittige saus, salsa en/of guacamole.
Doordat de kaas smelt tussen de twee tortilla’s blijven ze goed aan elkaar ‘plakken’, net zoals bij onze tosti.
Je kunt quesadilla’s behalve met kaas, vullen met van alles en nog wat, bijvoorbeeld een quesadilla met pulled pork. Wat jou maar lekker lijkt of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Ik had nog een blikje zwarte bonen in de kast staan en het leuk me leuk om een hele zwarte vulling te maken.

En ik had ook nog wortel tortilla wraps liggen die ik hiervoor gebruikt heb. Dit is een tortilla welke voor 45% gemaakt is van wortels. Deze is lekker licht en zoet, wat weer heel goed past bij de spicy vulling.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas:

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas. Ik kreeg een heerlijk stuk zwarte kaas en heb daar quesadilla's met een zwarte vulling van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 flour tortilla’s
  • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen
  • 150 gr zwarte kaas*
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 lenteuien
  • 1 Jalapeño peper
  • 3 takken koriander
  • olijfolie
  • 150 gr tomaatjes
  • 1 tak koriander
  • 1 lenteui
  • ½ citroen, rasp en sap
  • 2 el olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Maak eerst de salsa: snijd de tomaatjes in kwarten en doe ze in een schaaltje. Hak de korianderblaadjes fijn en snijd de lenteui in dunne ringen. Doe dit bij de tomaatjes.
  • Maak de salsa aan met de citroenrasp en sap en de olijfolie. Breng op smaak met zout.
  • Quesadilla: giet de zwarte bonen af, spoel ze af en laat uitlekken. Doe ze dan in een kom en druk ze wat plat met een pureestamper. Rasp de kaas en doe dit bij de zwarte bonen.
  • Rasp de knoflook, snijd de lenteuien in dunne ringen, snijd de Jalapeño peper fijn en hak de korianderblaadjes fijn. Meng dit door de bonenmix en breng het op smaak met zout.
  • Leg twee tortilla’s op het aanrecht en verdeel het zwarte bonenmengsel hierover.
  • Leg de andere twee tortilla’s hierop en druk ze goed aan.
  • Bak de quesadilla’s in wat olie ongeveer 2-3 minuten per kant, of totdat ze mooi goudbruin zijn en de kaas gesmolten.
  • Leg de quesadilla’s op een snijplank en snijd ze met een pizzasnijder in punten.
  • Serveer de tomatensalsa erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating