In de Foodybox van december welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat wel een heel bijzonder product. Het is de Ruscello Black Lemon kaas*. Een uniek zuivelproduct met een enorme smaakexplosie. Heerlijk fris met een vleugje citroen erin. Natuurlijk lekker om zo te eten bij de borrel (wat we ook gedaan hebben), maar ook leuk om er iets bijzonders van te maken, zoals deze quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas.

 

Kaas

 

Deze kaas is dus nieuw op de markt en alleen nog maar verkrijgbaar bij de Hanos (een horeca groothandel) of de kaasspeciaalzaken.
Nu ben ik gek op alle soorten kaas en deze was een leuke en nieuwe verrassing voor mij.
En ik ben ook gek op quesadilla’s, daarom leek het mij leuk om de kaas ook in de quesadilla te verwerken.

Het zijn mooi goudbruine Mexicaanse tosti’s met een zwarte vulling geworden, hoe spannend is dat. En niet alleen spannend, maar ook nog eens superlekker!
Natuurlijk kan je de quesadilla’s maken met ‘gewone’ kaas, ik zou dan een lekker stuk cheddar nemen. Die smelt goed en heeft veel smaak.

 

Quesadilla

 

Een quesadilla is een soort Mexicaanse tosti gemaakt van tortilla’s gevuld met kaas (queso) en allerlei andere ingrediënten. Het is een echt Tex-Mex gerecht en wordt vaak geserveerd met een pittige saus, salsa en/of guacamole.
Doordat de kaas smelt tussen de twee tortilla’s blijven ze goed aan elkaar ‘plakken’, net zoals bij onze tosti.
Je kunt quesadilla’s behalve met kaas, vullen met van alles en nog wat. Wat jou maar lekker lijkt of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Ik had nog een blikje zwarte bonen in de kast staan en het leuk me leuk om een hele zwarte vulling te maken.

En ik had ook nog wortel tortilla wraps liggen die ik hiervoor gebruikt heb. Dit is een tortilla welke voor 45% gemaakt is van wortels. Deze is lekker licht en zoet, wat weer heel goed past bij de spicy vulling.

 

Recept Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas: