Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt.
Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom heel erg goed geschikt om te gebruiken in een quiche.
Het lijkt heel veel oesterzwammen, maar ze slinken natuurlijk wel tijdens het bakken.

 

Ik ben niet zo van het deeg zelf maken en heb daarom kant-en-klare plakjes voor hartige taartbodem gekocht en gebruikt in dit recept. Ik heb ze op elkaar gelegd en daarna met een deegroller uitgerold tot een grote ronde plak. Maar als jij een goed recept hebt voor een hartige taartbodem, leef je zelf uit en maak dit dan.

 

Ik heb diverse soorten kaas gebruikt in deze quiche. Provolone is een half harde Italiaanse kaas, een rode zachte Hervekaas en oude geraspte kaas. Natuurlijk kan je andere soorten kaas gebruiken die jij lekker vindt.

 

Tempura

 

Van oesterzwammen kan je een heerlijke tempura maken. Eet ze zo als borrelhap of voorgerechtje of serveer de oesterzwammen tempura met een bavette.