Wij zijn gek op quiches en hartige taarten. Deze quiche met zalm en aubergine heb ik gemaakt omdat ik aardig wat zalm van een recept over had en er nog een aubergine in de koelkast lag. Daarbij nog wat tomaatjes gedaan voor de kleur en om er een Provençaalse twist aan te geven nog wat basilicum erbij gebruikt.

 

Quiche

 

Een quiche is een hartige open taart met eieren en room. Deze hartige taart kan uit allerlei vullingen bestaan. Meestal is de basis wel eieren en room. Hierdoor kan je vis, vlees en groenten aan toevoegen. Het is een ideale manier om restjes groenten, vis, vlees en kaas erin te verwerken, zoals ik nu gedaan heb met de zalm. Deze zalm was trouwens een restant van deze heerlijke Hele zalmzijde in folie uit de oven. Maar je kunt ook restjes gegaarde kip o.i.d. gebruiken. En natuurlijk allerlei restjes van groenten die nog in de koelkast liggen.

 

No waste

 

Ik probeer zo weinig mogelijk te verspillen in de keuken en maak altijd wel iets van kliekjes. Of het nu soep, omelet, salade of een quiche is, je kunt altijd nog iets lekkers maken van restjes gekookte groenten of gegaard vlees of vis.
In mijn blog: Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan, kan je lezen hoeveel voedsel er wel niet verspild wordt in de wereld. En dan ga je schrikken!
Probeer jij ook weinig mogelijk te verspillen?

 

Taartbodem

 

Natuurlijk kan je zelf een deeg voor de taartbodem maken, maar gemak dient de mens. Ik heb de ronde quiche & taart deeg (32 cm)* van de AH ontdekt. Hiermee maak je in no-time hartige of zoete taarten. En ik vind het ideaal kan ik jullie verklappen. Waarschijnlijk hebben andere supermarkten ook wel dit soort verse deeg in het assortiment. Anders gebruik je verse of diepvries bladerdeeg of hartige taartdeeg.
Als je de taart helemaal onder in de oven bakt, dan krijg je een lekkere krokante bodem.

 

 

Recept Quiche met zalm en aubergine: