En weer een heerlijke recept gemaakt van de lokale producten van de Flevournl foodbox die ik gekocht had om onze boeren te steunen. Van de speciale frambozen rode biologische rabarber van boer Rob Verduijn uit Zeewolde en biologische eieren van van Eierautomaatzeeasterweg uit Lelystad heb ik deze te lekkere Rabarber kokos amandelcake gemaakt.

 

Rabarber

 

Deze rabarber is prachtig mooi rood, maar de meeste rabarberstengels zijn groen/rood. Je kunt ervan genieten van mei tot en met juli, maar in mei zijn ze toch wel het lekkerst. Rabarber is een groente, maar wordt vaak als fruit gezien. Je kunt het koud en warm eten, zoet en hartig.
Meestal wordt rabarber als compote verwerkt, erg lekker natuurlijk. Maar je kunt er zoveel meer van maken.

 

Als er nog blad aan de rabarber zit dan verwijder je dat, want je eet alleen maar de stelen. De stelen hoef je niet te schillen, alleen maar even schoon te spoelen. Zorg er wel voor dat je stevige stelen koopt en niet van die slappe, dan zijn ze niet meer vers.
De kooktijd is erg kort en wil je de stengel heel houden, rooster het dan in de oven.

 

Rabarber heeft een vrij zure smaak, daar moet je echt van houden. Maar met wat extra suiker of andere zoetstoffen hef je het zure op en tover je heerlijke gerechten met deze groente op tafel. Lekker in een toetje, smoothie, in een cake/taart of als een chutney of salade.

 

Tips:

 

Ik ben gek op rabarber en heb daarom aardig wat rabarber recepten op de site staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rabarber Eton Mess, Tarte Tatin, Rabarber amandelcake, Rabarber Trifle of een Gin & Tonic met rabarbersiroop? Klinkt goed toch. Maar ook een hartige Rabarber chutney of Rabarber salsa met komkommer en koriander is ook erg lekker. Probeer het maar eens.

 

Extra nodig: cakevorm 24 centimeter

 

 

Recept Rabarber kokos amandelcake: