Deze mooie roze rabarber smoothie is een geweldige manier om echt te genieten van de frisse smaak van de vroege zomer, aangezien rabarber zo’n kort oogstseizoen heeft!
Als je alleen rabarber in aardbeien-rabarbertaart hebt gegeten, mis je dit helemaal. De scherpe, rode rabarberstengels zitten tenslotte vol met vezels, vitamine C en calcium, maar bevatten weinig calorieën. En omdat rabarber het lekkerst smaakt in combinatie met iets zoets (zoals fruit), is het een perfect smoothie-ingrediënt.
Dus pak wat verse rabarber en gooi de bladeren weg (terwijl de stengel veilig is om te eten, zijn de bladeren giftig). Probeer dan eens deze heerlijke smoothie.

 

Rabarber

 

Deze smoothie heeft heel veel ingrediënten, maar de aanwijzingen zijn eenvoudig. Laat rabarber eerst garen in de oven, laat afkoelen en meng de helft hiervan in een blender met de rest van de ingrediënten. De rest van de rabarber kan je weer in een ander recept verwerken.
Dit rabarber smoothie recept bevat sinaasappel, (plantaardige)melk, frambozen, banaan en een onverwachte twist: kaneel en gember.
Rabarber is momenteel in het seizoen dus koop snel wat van die prachtig rode stengels.
Het is geweldig in taarten, jam en andere lekkere desserts, maar het recept van vandaag is een geweldige manier om van rabarber te genieten bij het ontbijt of als een koele middagtraktatie.

 

Ben jij ook zo gek op rabarber? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:

 

Rabarber en aardbeien cobbler
Jam van rabarber en aardbeien
Kokosmelk Panna Cotta met rabarber
Rabarber Tiramisu
Amandelcake met rabarber en kokos
Trifle van rabarber met Prosecco Jelly
Rabarber en aardbeienijs
Eton Mess met rabarber
Salsa van rabarber met komkommer en koriander
Chutney van rabarber

 

Melk*

 

Ik heb nu amandelmelk gebruikt in deze smoothie, maar je kunt ook een andere plantaardige melk of koemelk gebruiken. Kokoswater of waterkefir is ook een goede vervanger. Wil je er een smoothiebowl van maken, neem dan dikke Griekse yoghurt hiervoor in de plaats.

 

 

Recept Rabarber smoothie: