In Nederland hebben wij het spaghetti Bolognese genoemd en er onze eigen creatie van gemaakt, maar het originele recept is Tagliatelle met Ragù alla Bolognese. De bij ons bekende Bolognese saus wordt in Italië Ragù genoemd en deze Ragù wordt in Italië nooit met spaghetti maar met Tagliatelle gegeten.
Het is wel één van de bekendste Italiaanse pastagerechten en komt oorspronkelijk uit de stad Bologna. En daar moet je dus echte geen Spaghetti Bolognese bestellen, want dan hebben ze geen idee waar je het over hebt.
In Italië wordt bij elke pastasoort een passende saus gemaakt. Zo hoort bij een grovere pasta een grovere saus, waardoor de saus beter aan de pasta blijft ‘plakken’.

 

Het geheim van de Ragù alla Bolognese is dat je het lang (een paar uur) laat pruttelen, hoe langer hoe beter en hoe meer smaak de saus krijgt. Het is even een klusje, maak daarom een grote pan van de saus. Dan kan je vele monden vullen of eet je het de volgende dag ook nog. Dan is de saus eigenlijk nog lekkerder. Natuurlijk kan je ook een portie invriezen, zodat je als je een keer geen zin hebt om te koken een lekkere saus nog in de vriezer hebt staan.
Met deze saus kan je ook een heerlijke lasagne maken.

 

Wil je eens een makkelijk pastagerecht met tomaten maken? Probeer dan eens deze Orzopasta met ovengeroosterde tomaten met balsamico