De eerste keer dat ik in Amerika was, vond ik het uit eten wel een hele beleving. Gerechten die ik niet kende en als je een salade besteld kreeg je een hele riedel van dressings te horen van de ober. Daar moest je dan een keuze uit maken. Italian, Russian, Green Goddess, Thousand Island, Blue cheese en Ranch dressing. Maar ja, ik had geen idee wat deze dressings waren. Toch maar eens gevraagd wat de smaken van deze dressings waren en ze uitgeprobeerd. De Blue cheese, Green Goddess en Ranch dressing waren toch wel mijn favorieten.

 

Ranch dressing

 

Zelfgemaakte dressings zijn toch wel het lekkerst. In Amerika gebruiken ze veel gedroogde kruiden erin, maar ik heb er lekker veel verse groene kruiden in gedaan. De saus is niet alleen heerlijk door een salade, maar ook als dipsaus.

 

Het is dus een romige saus gemaakt van zure room, mayonaise, groene kruiden en knoflook.
Door de combinatie van zure room (of Griekse yoghurt) en mayonaise is de dressing niet zo zwaar en vet. Je kunt de dressing nog dunner maken door er wat melk of karnemelk door te mengen.
Er bestaan natuurlijk oneindig veel recepten hiervoor, maar dit is wat ik ervan gemaakt heb.

 

De dressing is erg populair in Amerika en in elke supermarkt daar vind je diverse soorten. Maar zelfgemaakt blijft toch het lekkerst vind ik. Ik ben sowieso gek op saladedressings, heb er zelfs een hele blog erover geschreven. Die vind je hier.

 

Groene kruiden

 

Gebruik lekker veel groene kruiden in de dressing, zoals dille, peterselie en bieslook. Verse kruiden zijn het beste, maar je kunt ook gedroogde kruiden nemen.
In Amerika gebruiken ze knoflookpoeder, ik heb natuurlijk verse knoflook gebruikt.

 

Dip

 

Als dip of saus is het ook erg lekker. Bijvoorbeeld als verantwoorde dip bij rauwe groentes. Of saus bij geroosterde kip, vlees, vis of gebakken aardappeltjes. Of meng het door een pasta- of koolsalade. En smeer het op brood en maak er een lekkere sandwich van.

 

Tip:

 

De saus blijft goed afgesloten wel een paar dagen goed in de koelkast.

 

 

Recept Ranch dressing: