Deze rauwe cacao energiekoekjes zijn een soort van verantwoord tussendoortje met lekker veel eiwitten erin. Ik heb hiervoor cacao nibs https://www.denotenshop.nl/cacao-nibs.html gebruikt, die geven een heerlijke cacaosmaak aan de koekjes. Door de dadels en het eiwitpoeder (Whey poeder vanille) zijn ze ook nog eens lekker zoet, ze hebben een beetje een karamelsmaak. Vandaar de zoutvlokjes erop, salted caramel. Je kunt ze natuurlijk ook maken zonder zoutvlokken als jou dit niet lekker lijkt. Maar geloof me, het is echt lekker. Het voegt iets toe aan de smaak.

 

Gebruik wel zachte dadels zoals Medjoul dadels zonder pit, dan hoef je ze zelf niet te ontpitten. Ik heb pindakaas gebruikt, maar je kunt ook een andere (zelfgemaakte) notenboter gebruiken voor dit recept.
Deze energie bites zijn een prima snoeperij voor de lekkere trek. ’s Morgens bijvoorbeeld bij de koffie of in de namiddag met een kopje thee.

 

Je kunt deze energiekoekjes ongeveer een week bewaren in de koelkast. Of je kunt ze zelfs invriezen, dan kan je later nog een keer genieten van deze heerlijkheid.

 

Nog meer energie

 

En ik heb nog een heerlijke en verantwoorde snack voor jullie. Maak ook eens deze Zelfgemaakte havermout proteïnerepen. Ook een goede voor de lekkere trek.

 

 

Recept rauwe cacao energiekoekjes: