Gebruik voor deze mooie rauwe courgette salade met kaas een groene en een gele courgette. Dit recept combineert citroen, kaas en geroosterde pijnboompitten voor een voortreffelijk bijgerecht.
De courgettesalade is een eenvoudig maar elegant bijgerecht dat een perfecte aanvulling is op elke maaltijd. Rauwe courgettelinten worden voorzichtig gemarineerd en vervolgens gegarneerd met de overige ingrediënten. Het is perfect voor de zomer en zal zeker indruk maken op jouw gasten of ervoor zorgen dat een doordeweekse maaltijd zonder moeite extra speciaal aanvoelt.

 

Courgette salade

 

Dit lichte, zomerse saladerecept is een prachtige viering van verse, knapperige courgette. Wanneer courgette op deze manier wordt gesneden, behoudt het zoveel van zijn lichte bloemige smaak dat het verloren gaat als het wordt gekookt.
Als je nog nooit rauwe courgette in een gerecht hebt geprobeerd, zul je aangenaam verrast zijn door de zachte smaak plus de knapperigheid.

 

Courgette is op zijn lekkerst in de nazomerzomer, met name in juli, augustus en september. Hoe kleiner de courgettes, hoe meer smaak ze hebben.
Courgette kan behoorlijk groot worden als ze niet vroeg wordt geoogst. Hoewel het misschien leuk is om gigantische courgette te zien, smaken ze lang niet zo goed en zijn ze vaak behoorlijk droog.

 

De beste courgette heeft een donkergroene kleur en voelt stevig aan. Ze moeten zwaar aanvoelen voor hun grootte (als ze licht aanvoelen, komt dat omdat ze ouder zijn en uitdrogen).
Courgette blijft meestal maximaal een week in de koelkast, maar als ze zacht beginnen te worden of papperige delen hebben, zijn ze over hun hoogtepunt heen.

 

Ik raad je aan om de courgette met een dunschiller of dunne repen te snijden.
Marineer de courgette 10 minuten in de dressing. Meng dit voorzicht, zodat de courgettelinten niet breken.
Doe de courgettelinten in een kom of bord. Draai de strengen om cirkelvormige vormen in de salade te creëren.

 

Tips:

 

Dit recept is erg flexibel – je kunt andere soorten kaas vervangen als je niet van Parmezaanse kaas houdt (feta en pecorino zijn allebei geweldig) en je kunt andere soorten zaden, pitten of noten gebruiken in plaats van pijnboompitten (walnoten of een andere vette noot zou geweldig zijn).

Zwarte olijven erbij is ook heel erg lekker.

 

Probeer ook eens deze:

Gegrilde courgettes met noten en kruiden
Quinoa salade met courgette
Pappardelle met courgettelinten
Courgetteburgers met citroenmayonaise
Courgettesoep met verse munt
Carpaccio van gele courgette
Courgetti met olijven, basilicum en pangrattato
Chocolade courgette cake

 

 

Recept Rauwe courgette salade met kaas: