De liefde gaat door de maag. En dat geldt zeker op Valentijnsdag. Verwen daarom je lief met deze red velvet hartvormige pannenkoekjes als ontbijt en jullie dag kan niet meer stuk.
14 Februari
14 februari is het Valentijnsdag …. de dag van de liefde EN ook nog eens mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Op deze dag geven geliefden elkaar extra aandacht door bloemen, kaarten of cadeaus. Natuurlijk is de commercie hierop gesprongen en wordt het nu uitgebreid gevierd in Nederland. Restaurants bieden speciale Valentijnsmenu’s aan en er worden meer bloemen en speciale Valentijnskaarten verkocht.
Valentijnsrecepten
Natuurlijk vind je nog meer Valentijnsrecepten op de site, wat dacht je bijvoorbeeld van deze Witte chocoladehart met goji, kokos en pistache
Tips:
- Gebruik een metalen hartvorm om de pannenkoekjes te maken.
- Door de pannenkoekjes te mengen met cacaopoeder en kleurstof worden ze rood…..dit is de kleur van de liefde.
- Natuurlijk kan je de pannenkoekjes ook op een natuurlijk manier kleuren door rode bietenpoeder te gebruiken. Deze poeder kan je vinden in reformzaken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Red velvet Hartvormige Pannenkoekjes:
Ingrediënten
- 100 gr havervlokken
- 2 grote eieren
- 1 el bakpoeder
- 2 el cacaopoeder
- 1 el vanillesuiker
- ± 150 ml karnemelk
- rode kleurstof
- zonnebloemolie
- 100 gr verse roomkaas
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr poedersuiker
- 2 aardbeien
Instructies
- Topping: Meng met een mixer de roomkaas met de suiker tot een gladde en dunne saus.
- Maal de havervlokken in een keukenmachine tot fijn meel.
- Klop de eieren in een aparte kom schuimig. Voeg hierbij de havermeel bij en meng dit.
- Meng dan de bakpoeder, cacaopoeder, vanillesuiker en karnemelk erdoor. Je hebt nu een dik beslag, lijkt het te dik doe er dan nog wat karnemelk bij. Maak het rood met de kleurstof.
- Zet een pannenkoekenpan (of antiaanbakpan) op het vuur en doe daar een theelepeltje olie in. Vet het hartvormpje aan de binnenkant in, leg deze in de pan en giet hierin het beslag.
- Bak de pannenkoek tot het beslag gaat bubbelen en draai deze dan met vormpje en al om en bak de andere kant ook in ongeveer 2 minuutjes. Druk de pannenkoek nu uit het vormpje.
- Schep de pannenkoek uit de pan en houd het warm (op een warm bord of in een warme oven) en bak de andere drie pannenkoekjes.
- Leg één of twee pannenkoekjes op een bord en lepel hierop de topping. Serveer met een aardbei.