Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Als je een bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, probeer dan deze regenboog lasagne met vijf soorten kaas. Een lange lijst ingrediënten en veel bereidingstijd, maar het resultaat is indrukwekkend. Ideaal voor kaasliefhebbers.

Regenboog lasagne

Deze regenboog lasagne is groot genoeg voor zes personen. Je kunt ook een deel invriezen. Ik gebruikte gele linzen lasagnevellen: koolhydraatarm, glutenvrij en eiwitrijk. Andere of verse vellen kunnen natuurlijk ook.

Je kunt de lasagne op twee manieren maken:

  • Rauw: plakjes groente op de lasagnevellen en 2 uur garen in de oven.

  • Gepoft: groenten eerst poffen, pureren en dan tussen de vellen smeren. Dan hoeft het nog 45-50 minuten in de oven.

Het poffen zelf duurt ongeveer 45-60 minuten.

Groente poffen

  • Wortel en pastinaak: schillen en in aluminiumfolie.

  • Bietjes: ongeschild, ook in folie.

  • Pompoen: halveren, snijkant naar beneden op bakplaat, zonder folie.

Je kunt dit ruim van tevoren doen.

Tip

Ben je gek op lasagne? Probeer dan ook deze pulled pork lasagne.

Regenboog lasagne recept:

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas. Een heerlijke vegetarische lasagne met een regenboog aan gekleurde groenten en lekker veel kaas erin.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak lasagnevellen
  • 1 grote paarse wortel
  • 3 bietjes
  • 50 gr babyspinazie
  • 4 takken basilicum
  • 60 gr blauwe kaas
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 grote gele wortel
  • 1 grote pastinaak
  • 2 takjes tijm
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handvol pompoenpitten
  • 250 gr ricotta
  • 200 gr verse roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr geraspte emmentaler
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Meng voor de saus alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Schil alle groenten en snijd ze met een mandoline in hele dunne plakken.
  • Leg onderaan een ovenschaal een laagje saus, en leg hierop de paarse wortelplakjes.
  • Beleg met lasagnevellen en lepel hierop weer een klein laagje saus. Hierop komen nu de rode bietplakjes. Beleg met lasagnevellen en lepel hierop weer een klein laagje saus.
  • Verdeel de spinazieblaadjes en basilicumblaadjes hierop. Verbrokkel de blauwe kaas hierboven. Beleg met lasagnevellen en lepel hierop weer een klein laagje saus.
  • Dan volgt de pompoen, lasagne en saus. De gele wortel, lasagne en saus en als laatste de pastinaakplakken, lasagne en saus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven en bak het een uur op 160˚C.
  • Verhoog de oventemperatuur nu op 180˚, verwijder het aluminiumfolie en bak de lasagne
  • lasagne gedurende een uur op deze temperatuur.
  • Controleer of de groente en lasagnevellen zacht geworden zijn door er een mes doorheen te steken. Als het gaar is, haal de schaal dan uit de oven.
  • Garneer met de overgebleven tijmtakjes en de pompoenpitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating