Als je eens een heel bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, dan moet je echt eens deze regenboog lasagne met 5 soorten kaas proberen. Het is een hele lange lijst met ingrediënten en het heeft een hele lange bereidingstijd, maar dan serveer je ook wel iets heel bijzonders. Door alle kaas wat erin zit, is het ook nog eens de droom van elke kaasliefhebber.

 

Lasagne

 

Het wordt een grote schaal met lasagne waarvan zeker 6 personen kunnen eten. Of je vriest een gedeelte in, dan heb je later nog een lekker portie.
Ik heb een gele linzen lasagne gebruikt, hierdoor creëer je een koolhydraatarm pastagerecht.
Deze lasagne bestaat voor 90% uit linzen, is daardoor voedzaam, glutenvrij en eiwitrijk.
Natuurlijk kan je ook andere of verse lasagnevellen gebruiken.

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Zoals ik al schreef heeft het een lange bereidingstijd nodig.
Je kunt de lasagne op twee manieren bereiden; of je legt rauwe plakjes groenten op de lasagnevellen en laat de lasagne twee uur garen in de oven.
Of je poft alle groenten eerst gaar in de oven, pureert of prakt ze dan fijn en smeer je dit tussen de lasagnevellen. Dan hoeft de lasagne nog maar 45-50 minuten in de oven. Maar het poffen van de groente in de oven en het pureren vergt ook extra tijd en werk.
Aan jou de keuze wat je doet.

 

Als je de groenten gaat poffen in de oven (wat je ruim van tevoren al zou kunnen doen), dan schil je de wortelen en pastinaak eerst en pak je elke groente apart in aluminiumfolie. De bietjes hoef je niet te schillen, die gaan zo in het folie. De pompoen snijd je doormidden, verpak je niet in de folie, maar leg je met de snijkant naar beneden op de ovenplaat. Het garen van de groenten duurt ongeveer 45-60 minuten.

 

Tip:

 

Ben je gek op lasagne, dan heb ik nog meer heerlijke recepten hiervoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pulled pork lasagne.

 

 

Recept Regenboog lasagne met 5 soorten kaas: