Heel af en toe eten wij een karbonaadje en dan moet het ook wel een lekkere zijn. Deze ribkarbonade met knoflook en salie heeft heel veel smaak en is in een mum van tijd klaar. Klinkt goed toch? Met een paar simpele kruiden zoals rozemarijn en salie en daarbij de knoflook en citroen, maak je een waar feestje van een gewoon stukje vlees.

 

Varkensvlees

 

Varkensvlees is al een tijdje in opspraak vanwege wat er allemaal gebeurd in slachthuizen. Verschrikkelijk is dit. Maar als je biologisch vlees bij een goede slager koopt, is de kans groot dat dit niet gebeurd is met de dieren.
Behalve dat varkensvlees erg lekker kan zijn, bevat het ook nog veel goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen.

 

Op zich hoeft varkensvlees niet vet te zijn, een varkenshaasje of filet bevat net zo veel (of weinig) vet als kip of mager rundvlees. Het vlees van een ribkarbonade is ook niet vet, maar het vetrandje eraan is wel lekker en zorgt ervoor dat het vlees lekker sappig blijft tijdens het bakken. Vet geeft ook smaak aan het vlees. Snijd dit vetrandje wel een paar keer in voordat je het gaat bakken, anders trekt het vlees krom.

 

Bak een ribkarbonade niet te lang, dan wordt het droog. En als je goed varkensvlees hebt, dan kan je het zelfs een klein beetje rosé laten.
Een ribkarbonade kan je kort bakken (10 minuten), maar een schouderkarbonade heeft iets langer nodig.
In mijn blog Varkensvlees, lees je alles over de soorten karbonades en ander varkensvlees.

 

Erbij:

 

Je kunt bij varkensvlees heel veel groentesoorten eten. Deze geroosterde pastinaken, spruitjessalade, geroosterde bospeen, geroosterde bietjes, pastinaakpuree of een koolsalade zou er lekker bij zijn. Een gebakken aardappeltjes is natuurlijk ook heerlijk erbij.

 

Tip:

 

Ben jij een liefhebber van een goed stuk varkensvlees? Probeer dan ook eens deze Varkensrack, varkens tomahawk of buikspek.

 

 

Recept Ribkarbonade met knoflook en salie: