Als kind kregen wij vaak rijstepap te eten als toetje. Ja toen vond je dat nog lekker, maar nu heb ik een volwassen rijstepap gemaakt. Deze rijstepap met koffie en vanille is een 2.0 versie van de pap die we vroeger kregen.

 

Rijstepap

 

Ik heb voor deze rijstepap dessertrijst gebruikt. Dit is een hele goede rijst om een lekker en romige rijstepap van te maken. En deze rijst hoef je ook niet al te lang te koken voordat het lekker zacht geworden is.
Het is wel een machtig toetje, maar wel ontzettend lekker. Met heel veel smaak door de mokka koffie en bruine suiker erin.
Je kunt het nog feestelijker maken door er op het laatst een klontje boter doorheen te mengen of een scheutje koffielikeur of cognac. Dan wordt het echt een heel volwassen en zondig nagerecht.

 

Ik had nog wat over en wat denk je? Manlief at het de volgende morgen als ontbijt. Zo lekker vond hij het. Nou die had in ieder geval een goede start van zijn dag (haha). Dus koud was het ook nog lekker, maar ik vind het warm toch wel het lekkerst.

 

Jeugdsentiment

 

Zoals deze rijstepap heb ik nog wel meer van die gerechten met jeugdsentiment. Zo maakte mijn oma en ook mijn moeder heerlijke Appels in een custard. Deze kwam dan warm uit de oven, wat een feest was dat. Mijn vader maakte altijd de lekkerste rijsttafels, dan moesten we allemaal met aanhang komen en zette hij de hele tafel vol met diverse Indische gerechten. Zijn satésaus was echt de lekkerste.
Of de kruisbessen uit oma’s tuin, die waren zo lekker zuur. Ik heb ter ere van haar een heerlijke toetje gemaakt met kruisbessen, weet zeker dat ze dit lekker gevonden zou hebben.
Heb jij ook van die speciale familiegerechten? Laat het mij weten.

 

 

Recept Rijstepap met koffie en vanille: