Ik zag nog een zak mini marshmallows liggen in een keukenkastje. Daar moest ik nog iets van maken, maar wat. Omdat het oktober is en die marshmallows top zijn in een rocky road, was het een goed excuus om een Rocky Road voor Halloween te maken. Toch? Dus ons dorp ingegaan op zoek naar passend snoepgoed voor dit item en jawel ook nog gevonden.

 

Halloween

 

Net zoals alle Amerikaanse feestdagen, wordt Halloween ook een beetje gevierd in huize Culinea. Hubbie heeft daar heel lang gewoond en daarom zijn deze dagen hier traditie. Halloween is een typisch Amerikaanse feestdag welke op 31 oktober groots gevierd wordt.
Ook in Nederland zie je nu creepy Halloween artikelen in de winkels liggen zoals geraamtes, vampiers, spinnenwebben en pompoenen.

 

Die uitgeholde pompoenen is echt een ding in Amerika en voor bijna elk huis staan ze wel omstreeks deze tijd. Pompoenen horen er echt bij, niet alleen als decoratie maar ook in de gerechten zoals pompoensoep of pompoentaart.
Kinderen gaan langs de deuren en roepen dat trick or treat! Het lijkt een beetje op onze Sint Maarten waar de kinderen ook langs de deuren gaan om snoepgoed op te halen. Meestal zijn de kinderen (maar ook de ouders) verkleed en helemaal uitgedost in angstaanjagende outfits.
Ook worden de huizen helemaal opgetuigd, niet alleen met de pompoenen maar met spinnenwebben en de hele rataplan. Hoe enger het huis is aangekleed, hoe leuker het is.

 

Historisch is 31 oktober het einde van de zomer en het einde van het oogstjaar. Ook is de nacht 31 oktober het moment dat de geesten van de doden terug konden komen onder de levenden. Vandaar die enge outfits met skeletten, etc.

 

Wil jij Halloween ook vieren? Op de site vind je diverse Halloween recepten, zoek ze maar eens op.

 

 

Recept Rocky Road voor Halloween: