Ik had nog een paar van die prachtig rode Redlove appels liggen en wilde daarmee iets maken waardoor de spectaculaire dieprode kleur mooi uitkwam. En ik had nog een heerlijke burrata kaasje liggen van de Buffalo Farm Twente. Ik heb deze combinatie bedacht en moet zeggen dat de rode appel en knolselderijsalade met burrata een succes geworden is. Een soort Waldorf salade 2.0 zeg maar.
Mocht je nou deze mooie rode appels niet kunnen vinden, gebruik dan een groene Granny Smith appel.
Burrata is een Italiaans vers kaasje gemaakt van buffelmelk. Het lijkt op een mozzarella met als verschil dat de binnenkant een combinatie van mozzarellakaas en room is. Hierdoor ontstaat een hele romige zachte kaas. Deze kaas is te vinden in de grote supermarkten of bij je kaasboer. Omdat de kaas zo romig is, heeft de salade geen ‘romige’ dressing nodig. Alleen maar een beetje olijfolie en citroensap.
En nog zo’n lekkere salade met knolselderij is deze Raapstelen en knolselderij remoulade salade.
Ingrediënten
- 1 rode Redlove appel
- 1/2 kleine knolselderij
- 10 takken peterselie
- 25 gr pistachenoten
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- 1 burrata
- 3 el olijfolie
- 1/2 tl mosterd
- peper en zout
Instructies
- Spoel de appel goed af en dep hem droog. Schil de knolselderij.
- Snijd met een mandoline hele dunne plakken van de appel en knolselderij en gebruik een ronde steker om ronde plakken uit te steken uit de knolselderijplakken.
- Leg de appel- en knolselderijplakken om en om rondom op een groot bord of schaal. Leg in het midden hiervan de burrata.
- Haal de blaadjes peterselie van de takken en hak dit samen met de pistachenoten grof.
- Verdeel dit kruidenmengsel over het bord.
- Rasp wat citroen over het gerecht en maak van 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en mosterd een dressing. Breng dit op smaak met peper en zout.
- Lepel wat dressing over de salade of serveer het apart erbij.