Rode Biet Carpaccio

Deze rode biet carpaccio is een heerlijke alternatieve carpaccio voor vegetariërs. Maar ook als je geen vegetariër bent, is het een heerlijk gerecht. Eet het als voorgerecht of lekker als een lunch met een stuk brood erbij.

Ik had op onze tweede trip naar de Buffalo Farm Twente weer heerlijke kaasjes meegekregen, waaronder een kefir mozzarella. Dit is natuurlijk geen echte mozzarella en daarom noemen ze hem Buf. Het is een heerlijk rins kaasje, die een beetje de structuur heeft van een vers geitenkaasje. Ze hebben deze in naturel, met citroenrasp, met sinaasappelrasp en een met kruiden. Voor elk kaasje ga ik natuurlijk een lekker recept verzinnen.

Omdat sinaasappel zo goed samen gaat met bietjes, heb ik deze rode biet carpaccio gemaakt. Erbij het Buf kaasje met sinaasappelrasp en voor nog meer sinaasappelsmaak, zelf nog wat sinaasappel erover geraspt. Ik kan je verklappen dat het een goddelijk gerecht geworden is, waar je alles vleesliefhebbers ook een plezier mee doet. De combinatie klopt gewoon! Mocht je dit lekkere kaasje niet kunnen vinden bij de kaasboer, gebruik dan een verse geitenkaas.

 

Ben je ook zo gek op rode bietjes? Maak dan eens deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen

Rode biet carpaccio. Een simpele maar o zo lekkere vegetarische carpaccio, waarmee je ook menig vleeseter kunt verrassen. Gemaakt van een hele speciale kaas
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 rode bieten (gekookt)
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 zakje rucola sla
  • 2 kleine Buf kaasjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de bietjes met een mandoline in hele dunne plakjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Schik de bietjes op de borden, leg hierop een toef rucola sla. Verkruimel de kaasjes erover en lepel wat olijfolie erover.
  • Strooi de pijnboompitten erover en draai er wat peper en zout uit de molen en rasp er nog wat sinaasappelschil over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating