Deze rode biet carpaccio is een heerlijke alternatieve carpaccio voor vegetariërs. Maar ook als je geen vegetariër bent, is het een heerlijk gerecht. Eet het als voorgerecht of lekker als een lunch met een stuk brood erbij.

Ik had op onze tweede trip naar de Buffalo Farm Twente weer heerlijke kaasjes meegekregen, waaronder een kefir mozzarella. Dit is natuurlijk geen echte mozzarella en daarom noemen ze hem Buf. Het is een heerlijk rins kaasje, die een beetje de structuur heeft van een vers geitenkaasje. Ze hebben deze in naturel, met citroenrasp, met sinaasappelrasp en een met kruiden. Voor elk kaasje ga ik natuurlijk een lekker recept verzinnen.

Omdat sinaasappel zo goed samen gaat met bietjes, heb ik deze rode biet carpaccio gemaakt. Erbij het Buf kaasje met sinaasappelrasp en voor nog meer sinaasappelsmaak, zelf nog wat sinaasappel erover geraspt. Ik kan je verklappen dat het een goddelijk gerecht geworden is, waar je alles vleesliefhebbers ook een plezier mee doet. De combinatie klopt gewoon! Mocht je dit lekkere kaasje niet kunnen vinden bij de kaasboer, gebruik dan een verse geitenkaas.

 

Ben je ook zo gek op rode bietjes? Maak dan eens deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen