Deze prachtig rode soep is niet alleen heel erg goed voor je, het is ook nog eens snel te maken. Je vind het misschien een bijzondere combinatie, maar het aardse van de rode bieten gaat heel goed samen met het zoete van de kersen. Dus ga jij deze Rode bieten kersen soep eens proberen?

 

Koud of warm

 

De soep is zowel koud als warm erg lekker. Serveer het uit de koelkast op een warme dag of lekker warm op een koude dag. Nu snap ik wel dat je ’s winters geen verse aardbeien kunt kopen, maar daar is het diepvries fruit tegenwoordig een uitkomst.

 

En nee het is geen smoothie bowl, al lijkt het er wel op. Maar door de lente-ui, paprikapoeder en bouillon is het toch echt een soepje. Je kunt ook kippenbouillon gebruiken in plaats van groentebouillon. Maar dan is het geen vegetarische soep meer. En je mag van mij ook room in plaats van kokosmelk gebruiken hoor, wat jij wilt. De kokosmelk geeft er wel een lekkere kokossmaak aan.

 

Ik heb pistachenootjes voor de kleur gebruikt, maar gebruik noten die je in huis hebt. Walnoten, hazelnoten, cashewnoten of pinda’s zullen er ook erg lekker bij zijn.
Verse muntblaadjes zijn lekker fris bij dit soepje, maar peterselie, koriander of bieslook is ook goed erbij.

 

Je kunt de soep serveren in kommen, maar de soep doet het ook erg leuk in glaasjes. In een glaasje geserveerd doet het leuk op een etentje als je meerdere gangen serveert. En dan heb je zeker genoeg soep voor vier personen.

 

Rode bietjes*

 

Ik heb de rode bietjes vooraf geroosterd in de oven. Hierdoor krijgen ze een intensere bietensmaak. Maar je kunt natuurlijk ook gekookte bietjes kopen en die gebruiken. Wil je de bietjes toch roosteren, dan kan je hier lezen hoe je dat doet.

 

 

Recept Rode bieten kersen soep: