Ik heb een heerlijke en snel te bereiden pastagerecht voor jullie. Deze rode bieten orzotto met balsamico is een smaakbom en maak je snel klaar, ideaal voor een doordeweekse dag. Ben je gek op rode bietjes, dan moet je dit beslist eens proberen!

 

Rode bieten

 

De rode biet is een rode knolgroente met een beetje een aardse zoete smaak. Het is een veelzijdige groente die ook nog eens heel goed voor ons is. Bietjes bevatten weinig calorieën, maar wel veel vitamines, mineralen en antioxidanten.
Bietjes worden veel voorgekookt in plastic, pot of blik verkocht. Maar koop eens rauwe verse bietjes en pof ze in de oven. Hierdoor krijgen de bietjes een intensere en nog zoetere smaak.
Rode bieten zijn rauw of gekookte lekker in een salades, in soepen, als vegetarische burger of maak er een heerlijke hartige tarte tatin van.

 

Orzo

 

Ik ben gek op orzo en daarom kan je aardig veel orzo recepten vinden op de site. Zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken, ga dan naar Sleutelwoorden en typ hier orzo. Dan komen ze allemaal tevoorschijn.
Orzo betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’ en heeft de vorm van een rijstkorrel.
Deze pastasoort wordt zowel de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken veel gebruikt wordt. Het is heel snel gekookt, daarom is deze rode bieten orzotto met balsamico helemaal geschikt voor een doordeweekse maaltijd.

Je kunt in plaats van orzo ook een ander soort pasta of graan gebruiken, maar ik vind orzo pasta wel heel erg lekker. Orzotto komt van risotto, het is dus een soort risotto maar dan gemaakt van orzo.

 

Dukkah

 

Is een noten en specerijenmix en komt oorspronkelijk uit Egypte. Het wordt veel in de keuken van het Midden-Oosten gebruikt. Je kunt Dukkah vinden in de grotere supermarkten en sowieso in een Turkse of Marokkaanse winkel. Maar veel lekkerder is het om het zelf te maken. Maak een grote pot, want deze mix kan je in diverse gerechten gebruiken. Ook lekker met olijfolie om een stuk (Turks) brood in te dippen. Hier vind je het recept van Dukkah.

 

Tip:

 

Gebruik wel een goede en lekker dikke balsamico voor dit recept.

 

 

Recept Rode bieten orzotto met balsamico: