Orzo betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’ en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pastasoort wordt zowel de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken veel gebruikt wordt. Het is heel snel gekookt, daarom is deze rode bieten orzotto met balsamico helemaal geschikt voor een doordeweekse maaltijd.

 

Je kunt in plaats van orzo ook een ander soort pasta of graan gebruiken, maar ik vind orzo pasta wel heel erg lekker. Orzotto komt van risotto, het is dus een soort risotto maar dan gemaakt van orzo. Orzo kan je vinden in de grotere supermarkten en in Turkse winkels.

 

Dukkah*

 

Is een noten en specerijenmix en komt oorspronkelijk uit Egypte. Het wordt veel in de keuken van het Midden-Oosten gebruikt. Je kunt Dukkah vinden in de grotere supermarkten en sowieso in een Turkse of Marokkaanse winkel. Maar veel lekkerder is het om het zelf te maken. Maak een grote pot, want deze mix kan je in diverse gerechten gebruiken. Ook lekker met olijfolie om een stuk (Turks) brood in te dippen. Hier vind je het recept van Dukkah.