Vandaag is het weer eens tijd voor een lekkere stamppot. Deze vegetarische rode bietenstamppot met mierikswortel en dille heeft een extra kick door die mierikswortel. Ik heb hiervoor gekookte bietjes gebruikt, maar je kunt zelf ook rauwe bietjes zelf lekker poffen in de oven. Aardse rode biet wordt gecombineerd met vurige mierikswortel is een fantastische combinatie. Je kunt het nog serveren met gebraden vlees, zoals een karbonade of een goede rookworst, maar dat hoeft niet.

 

Rode biet

 

Je kunt hiervoor natuurlijk voorgekookte rode bietjes gebruiken, maar nog lekkerder is om de rauwe bietjes te poffen in de oven. Dan krijgen ze een nog intensere smaak.
Er zijn enkele combinaties die net zo natuurlijk aanvoelen als de lucht die we inademen, net zo natuurlijk als het eten zelf. Rode biet en mierikswortel is een combinatie waar ik talloze keren naar ben teruggekeerd. Dit stevige avondmaal is een prachtige manier om ze samen te brengen. Ik maak het gerecht graag af met veel verse dille, die een heldere en pittige smaak heeft die perfect bij de andere ingrediënten past.

 

Stamppot

 

De kleur van deze stamppot is zo levendig en prachtig. Het is ook een geweldig idee om kinderen om deze groente te geven, omdat het een beetje leuk en eigenzinnig is en de voedingsstoffen in rode biet zo goed voor je zijn. Voeg misschien niet zoveel mierikswortel toe!
Ooit een vegetarische stamppot geprobeerd? Probeer deze! Door de zoete aardse smaak van de bieten zijn ze een prima vleesvervanger, gezond en duurzaam. Ik ben echt dol op deze stamppot en je zult het vlees echt niet missen. Geef het een kans!

 

Tips:

 

Om deze stamppot wat toegankelijker voor kinderen te maken, kan je de aardappelen vervangen door zoete aardappelen. Zo maak je de stamppot wat zoeter, wat de kids waarschijnlijk lekkerder vinden.

Niet zo dol op dille, vervang het dan door bieslook.

Ook zo dol op rode bieten? Hier vind je nog veel meer lekkere recepten met deze groente.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille: