Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.

 

Kool

 

Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige koolsoorten lijken op elkaar, maar zijn totaal anders van structuur en smaak. De koolfamilie is zeer uitgebreid, ze bestaan in vele kleuren en soorten.
Het eten van kool is niet alleen maar voordelig, maar ook nog eens heel gezond voor je. Ze zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Echt superfood dus. Hoewel we kool met winter associëren, zijn er het hele jaar door diverse koolsoorten verkrijgbaar.
Koop de kool vooral in zijn geheel en niet al kant-en-klaar gesneden. Ten eerste is de smaak veel beter en ten tweede is dit veel goedkoper.
Ik heb de meest gangbare koolsoorten in deze blog op een rijtje gezet voor jullie.

 

De rode kool lijkt op de witte kool, maar heeft een prachtige donkerrode/paarse kleur. De kool is het hele jaar verkrijgbaar, er bestaat namelijk een zomer en een winter variant van.
De kool heeft net zoals de witte kool stevige bladeren.
Als je de kool gekocht heb, blijft deze nog lang houdbaar.
Voor het bereiden verwijder je de buitenste bladeren, snijd de kool met een groot mes doormidden en dan in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd de kwarten dan in dunne repen. Pas op: de kool geeft bij het snijden een paarse kleur af die moeilijk te verwijderen is.
Gebruik de kool rauw, gekookt of als roerbakgroente.
Probeer ook eens deze Rode kool met cranberries, die is namelijk ook heel erg lekker en feestelijk.

 

Tips:

In plaats van appelsap kan je ook water of een groentebouillon gebruiken.
Haal na het koken wel de steranijs eruit, anders kom je harde stukjes tegen in de kool en dat is niet lekker natuurlijk.

 

 

Recept Rode kool met appels en steranijs: