Deze roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk zet je in no-time op tafel. Het heerlijke recept bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar je tovert wel snel en iets lekkers uit de keuken. Dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag?

 

Sucuk

 

Je hebt misschien al wel eens eerder een recept van mij voorbij zien komen met sucuk erin. Sucuk is een Turks knoflookworstje, meestal gemaakt van rundvlees (soms ook van kip). Het is een pittig gekruide droge worst die ook veel in de Balkan landen of in het Midden-Oosten gegeten wordt. Je kunt het worstje zo eten, maar meestal wordt het gebakken.
Snijd het in dunne plakjes en bak het in een klein beetje olijfolie, heerlijk op brood of in een eiergerecht zoals deze Menemen met sucuk.

Als je geen sucuk kunt vinden, gebruik dan salami of chorizo hiervoor in de plaats. Dat is natuurlijk ook erg lekker.

 

Turkse winkel

 

Wij zijn er gek op, vandaar dat je meerdere recepten met dit worstje kunt vinden op de site.
Sucuk worstjes zijn te koop bij de Turkse winkel, maar ik heb ze zelfs in plakjes zien liggen bij de AH. Meestal zijn ze per 6 kleine worstjes verpakt.
Ik kom graag voor dit soort bijzondere ingrediënten naar een Turkse winkel.
In mijn blog: Wat koop ik bij de Turkse supermarkt kan je lezen wat ik daar nog meer koop.

 

Roerbakgerechten

 

Roerbakgerechten zijn ideaal voor het bereiden van een snelle maaltijd. En het voordeel is dat je meestal maar één pan gebruikt, namelijk de wok. De wok gebruik ik niet alleen maar voor dit soort gerechten, maar ook voor het bereiden van soep en heel veel andere gerechten. Hij staat zo’n beetje standaard op mijn fornuis. Zoek maar op de site onder roergebakken en je zult diverse recepten vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus?

 

Recept Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk: