Deze romige gele courgette soep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgette soep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een fantastisch kleurtje heeft, wie wil dat nou niet. Dus als je die gele rakkers ziet liggen tussen de groenten, koop ze dan snel en maak deze soep in een leuke soepkommen.

 

Courgette

 

Misschien heb je ze zelfs wel in de tuin staan. De gele courgettes. Behalve de groene exemplaren zijn er dus ook gele, lichtgroene en witte. En die gele vind ik zo leuk en zomers. Daarom kan je ook wel een paar gele courgette recepten vinden op de site.

 

Courgettes zijn ontzettend veelzijdig, je kunt ze koken, stomen, vullen, roerbakken, grillen of er een heerlijke cake, carpaccio of soep van maken zoals deze. Omdat het vruchtvlees vrij sponsachtig is, absorbeert deze groente snel smaken van specerijen of kruiden wat je eraan toevoegt. De smaak van de courgette is op zich vrij neutraal, gebruik daarom wel een lekkere smaakvolle bouillon voor de soep.

 

Courgettes bevatten nauwelijks calorieën, maar wel veel vitaminen, mineralen en vezels.
Goede reden om deze makkelijke soep te maken. De soep is snel klaar, je hebt niet zoveel ingrediënten nodig om een warme soep op tafel te toveren. Koud is deze soep trouwens ook erg lekker, goed idee om dit koud te serveren op een snikhete dag.

 

Om de soep vegetarisch te houden, heb ik een groentebouillon gebruikt. Maar een lekkere kip- of runderbouillon kan natuurlijk ook.
Wil je de soep vegan maken, gebruik dan een plantaardige room en kaas.
En met deze soep, krijg jij je portie groente wel naar binnen.

 

Topping:

 

Top de soep af met wat jou lekker lijkt. Je kunt verse kruiden, eetbare bloemen, croutons, noten, zaden en kaas gebruiken. Ik heb feta en gerookte amandelen gebruikt om de soep nog meer smaak te geven.

 

Tips:

 

De rozemarijnzout* in deze soep heb ik zelf gemaakt. Hoe je dat doet, lees je hier. Maar je kunt ook verse rozemarijn of tijm hiervoor in de plaats gebruiken.
Ik heb heel veel verse kruiden en eetbare bloemen in de tuin staan, daarom gebruik ik dit veel. Als jij kruiden ervoor moet kopen, koop dat bijvoorbeeld peterselie, bieslook of lente-ui.

Je kunt de soep ook nog aanvullen met andere gele groenten zoals gele paprika en maïs. Die kook je dan gewoon mee met de courgette.

 

 

Recept Romige gele courgette soep: