Mocht je wat gegaard kippenvlees overhouden, maak er dan deze heerlijke Romige kippensoep met tortelloni van. Een snel en makkelijk te maken recept voor een hartverwarmende soep. Maak het op een doordeweekse dag met een lekker stuk brood of een groene salade erbij. Snelle comfort food, dit wil je proberen!

 

Kippensoep

 

Ik heb nog steeds niet het heerlijke kippensoeprecept van mijn moeder op de site staan. Dat houden jullie nog steeds tegoed. Maar deze snelle kippensoep is ook superlekker en natuurlijk veel sneller te bereiden dan mijn moeders ouderwetse kippensoep.
Deze soep wordt namelijk gemaakt van gegaard kippenvlees. Mocht je nou geen gegaard kippenvlees in de koelkast hebben liggen, dan kan je ook gerookte kipblokjes ervoor gebruiken. Dat lijkt me ook erg lekker.

 

Ik heb als groente baby spinazie erin gebruikt omdat de pasta gevuld is met spinazie. En doperwten heb ik altijd wel in de vriezer liggen, dus die heb ik er ook in verwerkt.
Maar je kunt andere groenten erdoor doen zoals bijvoorbeeld gekookte boontjes, broccoli, bloemkool, pompoenblokjes o.i.d. Misschien heb je nog wat restjes groenten in de koelkast liggen die je erin verwerken kunt.

 

Voor extra smaak heb ik een kuipje Paturain roomkaas met knoflook en fijne kruiden erdoor geroerd.

 

Tortelloni

 

Ik heb in deze soep verse tortelloni verdi ricotta e spinaci gebruikt. Je denkt misschien dat ik een typefout gemaakt heb en dat het tortellini moet zijn. Maar tortelloni is toch echt iets anders. Het verschil tussen deze twee pastasoorten is dat de tortelloni iets groter is dan de tortellini. Het zijn beide gevulde pastasoorten gemaakt van eierdeeg, maar de vullingen en de grootte maken het verschil. Tortellini is meestal gevuld met een vleesvulling en Tortelloni met ricotta, spinazie of andere mildere vullingen.

 

Ben jij ook zo gek op dit soort goed gevulde soepen? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:

 

Misosoep met vegetarisch kip
Kikkererwten kokos kerriesoep
Witte kool, bonen en tomatensoep
Laksa noedelsoep met garnalen
Romige soep met kalkoen en rijst
Chili con carne soep
Pastasoep

 

Recept Romige kippensoep met tortelloni: