Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem nog eens zo’n mooi zilveren mosselbestekje cadeau doen. Ik had al heel lang het idee om een mosselsoep te maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is deze romige mosselsoep met kerrie geworden. Een heerlijke combi!

 

Mosselen

 

Natuurlijk kook je de mosselen eerst zelf, want hierdoor kan je die lekkere soep maken. Als je de mosselen gekookt hebt, giet je ze door een vergiet waarin je een kaasdoek ook wel genoemd passeerdoek of neteldoek hebt gelegd. Je wilt namelijk niet dat het gruis van de mosselen in de soep terecht komt. Heb je zo’n doek niet in huis, gebruik dan een schone theedoek. Spoel die nog even schoon onder de warme kraan, je wilt niet dat de soep naar wasmiddel gaat smaken.

 

Eet jij nooit mosselen omdat je niet weet hoe je ze moet schoonmaken of moet bereiden? Lees dan mijn blog: Hoe maak je mosselen schoon. Hierin lees je precies hoe je dat doet en heb je geen excuus meer om deze heerlijkheid eens te bereiden.

 

Ik heb koriander gebruikt in dit recept omdat dit zo lekker is bij kerrie. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan bieslook of peterselie. De rode peper hoef je niet te snijden, die kan zo bij het koken van de mosselen. Hierdoor geeft de peper wel smaak af, maar wordt het niet te pittig.

 

Omdat ik zo gek ben op mosselen, kan je diverse recepten hiervoor vinden op mijn site. Zoek ze maar eens op. En mocht je eens wat mosselen overhouden, maak dan deze heerlijke Mosselsalade met wasabi.

 

Recept Romige mosselsoep met kerrie: