Ik heb een zalig recept voor een rosé Sangria voor jullie. Maak deze lekker thuis als jouw vriendinnen op de borrel komen. Gebruik hiervoor een fruitige fles rosé.
Het bevroren fruit in deze sangria zijn de ijsblokjes, leg dit dus op tijd in de vriezer. Genieten maar!

 

Sangria

 

Sangria is een Spaanse drank met als basis wijn, likeur of cognac, rum of likeur, koolzuurhoudend water, vruchtensap en vers fruit. Het is een licht alcoholische drank die vooral in de zomer gedronken wordt. Deze wijn en fruit combinatie is geweldig en koud gedronken doet het goed op een warme dag.
Meestal wordt Sangria in Spanje gemaakt van rode wijn, maar je kunt het natuurlijk ook maken van witte wijn of van rosé. In Catalonië wordt er meestal een mousserende cava gebruikt. In Spanje wordt dit geserveerd met sinaasappel en citroen. De drank wordt dan geserveerd in een karaf met ijsblokjes en een houten lepel.

 

Wijn

 

Welke wijn gebruik je om een sangria te maken? Zelf sangria maken is helemaal niet moeilijk. Waan jezelf op een Spaans terrasje met een grote kan zelfgemaakte sangria.
Maar pas op; het drinkt misschien makkelijk weg door het fruit wat erin zit, maar het blijft een alcoholisch drankje.
Het beste kan je een fruitige Spaanse rode wijn gebruiken zoals een Tempranillo of Rioja.
Als witte wijn neem je een niet te droge witte wijn zoals bijvoorbeeld een Verdejo.
Voor de rosé sangria zou ik een zoetere lichtroze wijn gebruiken zoals bijvoorbeeld Verdejo rosé.
Gebruik wel een lekkere wijn en geen goedkope wijn. Als de wijn niet lekker is, wordt de sangria namelijk ook niet lekker.

 

Fruit

 

Meestal wordt er sinaasappel, citroen en appel gebruikt in dit drankje. Maar je kunt zelf variëren met fruit wat jij lekker vindt. Je kunt perzik, meloen, ananas, mango, grapefruit,
Aardbeien, frambozen, etc. gebruiken hiervoor.
Ik vind het leuk om in een rosé sangria voor roze/rood fruit te gaan en voor een witte sangria voor wit fruit.
In plaats van ijsblokjes gebruik ik bevroren fruit in de sangria.

 

Maken

 

Spoel het fruit schoon en snijd het in plakjes of blokjes. Doe het in een diepvrieszak en vries het minimaal vier uur in. Zet de wijn en frisdrank in de koelkast.
Serveren: doe het bevroren fruit in een grote schenkkan. Voeg de likeur, wijn en bruisend water of frisdrank erbij. Roer alles goed door elkaar en serveer de kan met glazen op tafel.

 

Tip:

 

Probeer ook eens deze Spaanse Tinto de Verano, dit lijkt een beetje op sangria maar dan zonder fruit.

 

 

Recept Rosé Sangria: