Nou die roze gin die ik gekocht heb, is me toch een partij lekker. Het heeft subtiele fruitige smaken en natuurlijk een prachtige kleur. Echter als je hem met tonic mixt, vervalt de mooie roze kleur een beetje. Deze roze Gin Tonic met frambozen en munt is echt verrukkelijk, probeer het snel!

 

Ben jij ook zo dol op deze prachtige Pink Gin cocktail? Het is zo simpel en het is zo mooi. Ik herinner me de eerste keer dat ik gin roze zag worden en dacht dat het een magisch drankje was. Nu kun je het op elk gewenst moment krijgen, zonder dat er magie bij betrokken is!

 

Roze gin

 

Oorspronkelijk was roze gin een eenvoudige combinatie van gin en een paar scheutjes Angostura-bitter. Het was een ware rage in de 19e eeuw en verovert nu, 200 jaar later, de gin drinkwereld stormenderhand.
Vroeger gaven de bitters het een rode tint. Nu, in de 21e eeuw, is Pink Gin waanzinnig populair geworden. Gordon’s is mooi roze met hints van rood fruit zoals aardbeien, frambozen en rode bessen, waardoor het een zoetheid krijgt die anders niet aanwezig is in traditionele gin.

Roze Gin Tonic met frambozen en munt

Tonic

 

Ik ben dol op Fever Tree Tonic of Fever Tree Elderflower tonic, als je een iets andere smaak wilt proberen. Maar probeer gerust een ander merk waar je van houdt.

 

Serveren

 

Serveer die mooie roze gin & tonic met veel ijsblokjes, verse muntblaadjes en natuurlijk lekker veel verse frambozen.
Als je niet van gin houdt of je drinkt geen sterke drank, maak er dan een mocktail van door de tonic met de frambozensiroop te mengen en daarin natuurlijk wel de frambozen, munt en ijsblokjes. Als je dit in een mooi Gin & Tonic glas serveert, voelt het alsof je aan een heerlijke cocktail zit (maar dan zonder alcohol).
Ik heb ook eentje gemaakt met een lepeltje vlierbessensiroop erin en een paar plakjes verse vijg. Dit is ook een heerlijke combi geworden.

 

G&T

 

Ben jij ook zo gek op die roze Gin? Maak dan ook eens deze heerlijke andere Roze Gin Tonic. Gemaakt van roze gin EN roze tonic.

 

 

Recept Roze Gin Tonic met frambozen en munt: