Het is mooi weer, tijd voor lekkere cocktails. En ik heb weer een zalige voor jullie, namelijk deze roze wodka cocktail. Met een scheutje limoensap en cranberrysap om je feest op gang te brengen! Een makkelijk te maken verfrissende cocktail waar iedereen van houdt! Deze roze wodka cocktail is zo makkelijk te maken, ziet er geweldig uit en is absoluut heerlijk!
JA! Als je van sprite houdt, zal je deze combinatie geweldig vinden, aangezien wodka echt geen smaak heeft en de smaak van sprite niet verandert.

 

Wodka cocktails

 

Ik ben gek op gin, maar wodka is tegenwoordig mijn populaire drank om cocktails mee te maken. Wodka is een ontzettend veelzijdig drankje. Deze drank leent zich dan ook erg goed voor het maken van cocktails. Of je nu van zoet of bitter houdt, je kunt er alle kanten mee op.

 

Bekende cocktails die met wodka gemaakt worden zijn o.a.:

Pornstar Martini
Screwdriver
Sex on the Beach
Moscow Mule
Espresso Martini
Sgroppino

 

Voor deze roze wodka cocktail heb je nodig:

 

Wodka, misschien heb je wel een fles wodka in huis staan die je nooit gebruikt. Dan kan je die nu uit de kast trekken en deze lekkere cocktail (of die hierboven genoemd) ervan maken.

Limoensap, pers zelf de limoen uit dat is het lekkerst. De rest van de limoen kan je gebruiken voor de garnering.

Cranberrysap, die vind je tegenwoordig wel in alle supermarkten. Het creƫert de mooie roze kleur van de cocktail. Voeg zoveel of weinig toe als jij mooi en lekker vindt.

Sprite of 7-up, ik vond alleen limonade wat te zoet voor mij, daarom heb ik half sprite en half bruisend water gedaan. Gebruik eventueel een suikervrije sprite.

IJsblokjes, voeg lekker veel ijsblokjes toe aan deze cocktail.

Garnering: garneer de cocktail met een partje limoen, vers (rood) fruit naar keuze en een takje munt.

 

 

Recept Roze wodka cocktail: