Lekkere kruidige en pittige curry.
Deze Rundvlees curry is heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes.
Het recept voor de Kruidige pompoenblokjes vind je hier.
Lekkere kruidige en pittige curry.
Deze Rundvlees curry is heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes.
Het recept voor de Kruidige pompoenblokjes vind je hier.
Snijd het vlees in stukken en bestrooi met een beetje zout. Bak op hoog vuur in een antiaanbakpan in een klein beetje olie het vlees rondom bruin. Doe dit in verschillende porties, zodat het vlees niet gaat stoven.
Zet een grote stoofpan op het vuur en verwarm hierin de tomatenblokjes met 2 blikjes water, de bouillonblokjes en de kruiden. Als dit warm is voeg dan het vlees toe.
Bak in de antiaanbakpan in een beetje olie de uien met de rode peper glazig, voeg dan de knoflook en gember toe en bak nog even mee. Doe dit bij het vlees in de pan.
Leg een deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2-3 uur garen op zacht vuur.
Als het vlees bijna gaar is, haal je de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan indikken.
Doe als laatste de gehakte koriander in de curry en serveer met kruidige pompoenblokjes en eventueel wat naanbrood.
Jose
september 28, 2017 @ 11:30 am
Zag je post op insta. Dacht meteen aan jouw Rendang recept en hoe heerlijk die was. Zo van genoten.
Dus ik ga deze ook uitproberen. Klinkt en ziet er zo ongelooflijk lekker uit. Verheug mij er nu al op.
Hanneke de Jonge
september 28, 2017 @ 12:04 pm
Hoi Jose, ik wordt altijd blij van jouw leuke reacties. Probeer deze ook maar, je zult er geen spijt van krijgen 🙂