Rundvlees stoofpot met balsamico is een twist op een rundvlees stoofpot.
Deze Stoofpot kruidige lamsnek is ook heel erg lekker.
Rundvlees stoofpot met balsamico is een twist op een rundvlees stoofpot.
Deze Stoofpot kruidige lamsnek is ook heel erg lekker.
Zet een grote (stoof)pan op het vuur en doe hierin de bouillon, balsamico, sojasaus, worcestersaus, honing en paprikapoeder. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes pruttelen.
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout en een beetje bloem.
Bak in een bakpan in een scheutje olie het vlees goudbruin aan op hoog vuur. Doe dit in verschillende porties, zodat het vlees goed kan aanschroeien.
Schep het vlees dan in de pan met bouillon.
Bak de ui en knoflook in dezelfde pan een paar minuten en doe dit dan ook in de stoofpan.
Laat dit ongeveer 2,5-3 uur op een laag vuur sudderen met een deksel op de pan tot het vlees zacht geworden is en bijna uit elkaar valt.
Kook ondertussen de knolselderij tot de blokjes zacht geworden zijn, giet af en laat goed uitstomen. Verwarm ondertussen in dezelfde pan de melk en boter en voeg hierbij de knolselderij. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stoofpot met de knolselderijpuree.
Joyce Bontenbal
maart 12, 2021 @ 8:02 am
Heel lekker en makkelijk recept! Ook lekker met geroosterde pompoen en zoete aardappel.
Hanneke de Jonge
maart 12, 2021 @ 2:21 pm
Hi Joyce, dankjewel heel leuk om te vernemen. Ja lijkt me inderdaad lekker met geroosterde pompoen en zoete aardappel.
Sjoerd
juli 4, 2022 @ 5:34 pm
Heerlijk recept en zelfs de kinderen vonden het lekker.
Hanneke de Jonge
juli 4, 2022 @ 7:28 pm
Fijn Sjoerd, super leuk om te horen.