Vaak eet ik ’s middag salades in plaats van brood. Ik kijk wat er in de koelkast ligt en stel daar een salade van samen. Er lagen nog een paar gekleurde wortelen, gerookte kip en ‘wegwerpdruiven’ van de druivenpluk op Wijngoed Wilgenhorst. Vooral met die druiven wilde ik iets doen, vind het altijd zo zonde als iets weggegooid wordt. Het is dus een Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven geworden.
Ik heb ook nog een groene salade met de druifjes en blauwe kaas gemaakt. Maak hierbij een klassieke vinaigrette.
Lees hier alles over Wijngoed Wilgenhorst.
Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven. Ik eet 's middags vaak een salade. Ik kijk wat er in de koelkast ligt en maak daarvan een salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 3 gekleurde wortelen
- 1 selderijstengel
- 3 radijsjes
- 1 handvol druiven
- 140 gr gerookte kip
- 25 gr walnoten
- 4 takken peterselie
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- peper en zout
Instructies
- Schil de wortelen en snijd deze in dunne lucifers. Spoel de selderijstengel en radijsjes schoon en snijd deze in kleine stukjes.
- Spoel de druiven schoon en laat ze uitlekken. Snijd de kip in stukjes en hak de walnoten en peterselieblaadjes grof.
- Maak de dressing door de yoghurt en mayonaise te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng nu alles in een kom of serveer de dressing er apart bij.